Banja Luka

Postavljena četiri nosača za novi Zeleni most

Postavljena četiri nosača za novi Zeleni most
Foto: Srna | Postavljena četiri nosača za novi zeleni most

BANJALUKA - Četvrti nosač na polju između desnog obalnog i riječnog centralnog stuba novog Zelenog mosta je montiran, a peti nosač je pripremljen i njegova montaža se očekuje narednih dana, kad se postave elektroinstalacije na njemu, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da će narednih dana, kada to dozvole vremenske prilike, biti betonirani i preostala dva nosača i lijevi obalni stub.

Prema njihovim riječima, izgradnja novog Zelenog mosta teče zadovoljavajućim tempom s obzirom na vremenske uslove i otežan pristup gradilištu zbog ograničenog radnog prostora.

Dodaju da, sudeći prema dosadašnjem tempu radova, očekuje se da bi novi most trebalo da bude gotov u aprilu.

"U cilju obezbjeđenja radnog platoa potrebnog za izlivanje betonskih nosača, grad kao investitor je u saradnji sa Upravom Doma penzionera i nadležnim ministarstvom obezbijedio potrebne saglasnosti, zbog čega su radovi opravdano kasnili 30 dana", kazao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Naglasio je da se trenutno ne izvode radovi na betoniranju zbog niskih temperatura.

Novi most biće dugačak 80 metara i širok 14 metara. Prema projektu, imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Uz novi most preko rijeke Vrbas biće izgrađena i pristupna saobraćajnica u Ulici Gavrila Principa i rekonstruisana Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije