BiH

Ambasada Rusije: Medijske tvrdnje o formiranju paravojne jedinice su glupost

Ambasada Rusije: Medijske tvrdnje o formiranju paravojne jedinice su glupost
Foto: Ilustracija | Ambasada Rusije: Medijske tvrdnje o formiranju paravojne jedinice uz pomoć Moskve
Srna

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH odbacila je danas kao glupost i niz besmislenih izmišljotina tvrdnju iznesenu u pojedinim medijima da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice.

"Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati ovu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su prenijeli pojedini mediji", rečeno je iz Ambasade Ruske Federacije. 

Pojedini mediji su prenijeli informaciju u kojoj se navodi da predsjednik udruženja "Srbska čast" iz Republike Srpske Igor Bilbija vrši regrutaciju lica iz krim-miljea koja će činiti okosnicu buduće paravojne formacije. 

U tekstu se navodi da su specijalci ruskog "humanitarnog kampa" u Nišu marširali ulicama Banjaluke, kao i da je direktna podrška stigla iz Moskve.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Nezavisnasrpska

Zaklela se zemlja raju da se sve tajne znaju... Samo obavjestajci mnooogo kasne U međuvremenu te paravojne formacije su reorganizovane u Brigade sa 5 centara u RS. Naoruzanje je po najnovijim ruskim standardima za specijalne operacije a brojcano stanje pripadnika je od prilike jacina ratne populacije 1. Krajiskog Korpusa 1993 g. Vrhunski su opremljeni i spremni da brane nezavisnost Republike Srpske uskoro

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije