SP Qatar 2022.

BiH

Boro Drljača traži donaciju za svoje selo

Dinka KOVAČEVIĆ

PRIJEDOR - Iako godinama živi i radi u Beogradu gdje je postao i jedna od najpoznatijih estradnih zvijezda u izvođenju krajiške pjesme, Boro Drljača ostao je vezan za svoje rodno selo Suvaja kod Bosanske Krupe. Međutim, godinama ga nije posjetio jer mu je tamo u proteklom ratu srušena kuća.

Iako se još prije pet godina prijavio za dobijanje donacije za obnovu rodne kuće, Drljača nije dobio ni prebijene pare.

On je u telefonskom razgovoru kazao da je ogorčen na komisiju koja donatorska sredstva u Krupi nekome dodjeljuje i šakom i kapom i u više navrata, dok drugi ne može dobiti ni feninga.

`U mojoj rodnoj Suvaji mi je u ratu sve porušeno, a prije pet godina sam se prijavio za dodjelu donacije. Od tada pa do danas jednostavno sam izostavljen sa svih spiskova. Misle možda u toj komisiji da ja imam para i da mi donacija nije potrebna, što je notorna glupost, jer ako imam pravo na to zašto ga ne bih iskoristio`, kazao je Drljača.

On je dodao da ima saznanja da neki ljudi iz Komisije za obnovu kuća povratnicima u Bosanskoj Krupi donaciju daju tek ako im dobro platiš.

`Da sam znao da neki i na ovaj način dolaze do donacija, tušno bih i ja komisiji koju hiljadu maraka, samo da mi se rodna kuća u selu izgradi, jer mi često moja prijeratna kućica i roditeljsko ognjište u san dolaze`, govori Drljača.

Nekada je, kaže, u Suvaju svraćao i po desetak puta godišnje, a sada mu se, veli, ne mili ni doći.

`Suvaja je sada pusto i napušteno selo, jer se u njega vratilo samo nekoliko porodica. Od moje velike rodbine svega njih šestoro. Ovaj predivan kraj tako propada, a mogao bi biti i turistička atrakcija jer je prava vazdušna banja`, kazao je Drljača.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije