BiH

Cucić: Srbiji ne pada na pamet da zatvara migrantske centre

Cucić: Srbiji ne pada na pamet da zatvara migrantske centre
Foto: N.N. | Cucić: Srbiji ne pada na pamet da zatvara migrantske centre
Srna

BEOGRAD - Komesar za izbjeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić izjavio je danas Srni da Srbiji ne pada na pamet da zatvara migrantske centre na svojoj teritoriji.

Povodom tvrdnje predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića da se u Srbiji raspuštaju migrantski centri i da velike grupe migranata organizovano, institucionalno, ali i uz pomoć kriminalnih grupa, pokušavaju da prebace u BiH, Cucić je rekao da nijedan od migrantskih centara u Srbiji nije raspušten, niti je zatvoren.

On je izrazio čuđenje zbog takve izjave, ističući da Srbija nije ni pomislila ništa loše nijednom od svojih susjeda, a kamoli bilo šta organizovano uradila u vezi sa migrantskom krizom što bi moglo da naškodi nekome od njenih susjeda.

Cucić je podsjetio da Srbija od početka migrantske krize ima veoma odgovoran odnos i prema ovom problemu i prema Evropi, te poručio da će i dalje tako raditi.

"Mi stvarno vodimo računa o interesu svih susednih zemalja. Mnogo više nego što je to reciprocitet. Dokaz za to je činjenica da je više od milion ljudi prošlo preko Srbije, a da nijedan nije kročio u BiH", rekao je Cucić.

On je naglasio da Srbija ne zatvara migrante i da oni imaju pravo slobode kretanja, ali da ne zatvara ni migrantske centre.

"Na pamet nam ne pada da zatvorimo centre imajući u vidu najave koje u ovom momentu dolaze od naših kolega iz Grčke", rekao je Cucić.

On je napomenuo da nema pojma zašto bi se Sarajevo našlo na bilo čijoj ruti, jer to je van svih tokova, čak i van crnogorskih ozbiljnih tokova.

"Pozdravljamo i činjenicu da je od jutros preduzeta energična akcija da se ne dozvoli boravak na neorganizovan način. Radovalo bi nas da se na takav način reše problemi u Kladuši ili u Bihaću, koliki god da su, mali ili veliki, ali to je unutrašnja stvar BiH", rekao je Cucić.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić najavio je da će BiH uputiti note Srbiji i Crnoj Gori u kojima će ih obavijestiti da je BiH upoznata da se na njihovoj teritoriji raspuštaju migrantski centri i da se velike grupe migranata organizovano, institucionalno, ali i neorganizovano, uz pomoć kriminalnih grupa, pokušavaju prebaciti u BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije