BiH

Đokić sa ambasadorom Mađarske o unapređenju saradnje

Đokić sa ambasadorom Mađarske o unapređenju saradnje
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva RS | Đokić sa ambasadorom Mađarske o mogućnosti unapređenja saradnje

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom o mogućnosti unapređenja privredne i ekonomske saradnje Republike Srpske i Mađarske.

Unapređenje saradnje bilo bi kroz realizaciju zajedničkih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, solarne energije, energije vjetra i energetske efikasnosti.

Poša je upoznao Đokića sa ekonomskim kretanjima u Mađarskoj, kao i projekcijama za budućnost. Naglasio je da je Mađarska zemlja koja iz godine u godinu bilježi sve veći ekonomski rast, koji je čak četiri puta veći od evropskog, kao i nisku stopu nezaposlenosti. S tim u vezi, učesnici sastanka su izrazili spremnost da Mađarska i Republika Srpska zajedničkim naporima doprinesu razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Đokić se zahvalio ambasadoru na zainteresovanosti za saradnju sa Republikom Srpskom. Istakao je veliki značaj razvoja regionalne saradnje i rekao da Republika Srpska vodi politiku otvorenosti prema svima onima koji žele da ulažu, a u cilju otvaranja novih radnih mjesta, obezbjeđenja ekonomskog rasta i boljeg života za sve njene građane.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak na kom bi detaljnije bile predstavljene razvojne šanse i potencijali Republike Srpske u oblasti energetike i rudarstva.

Sastanku je prisustvovao i ekonomski savjetnik ambasade Duško Karagiks, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije