BiH

Dodik: HE "Mrsovo" obezbijediće radna mjesta i razvoj

Dodik: HE "Mrsovo" obezbijediće radna mjesta i razvoj
Dodik: HE "Mrsovo" obezbijediće radna mjesta i razvoj
Srna

RUDO - Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na predizbornom skupu u Rudom da će izgradnja hidroelektrane u Mrsovu značiti posao za građane i veliku priliku za razvoj ovoga kraja.

"Ovdje u Rudom smo izvojevali mnogo velikih bitaka. Sada treba da znate da slijedi izgradnja hidroelektrane u Mrsovu, a za početak smo obnovili i renovirali hotel u centru Rudog", istakao je Dodik.

On je naglasio da su vlasti Republike Srpske u proteklom periodu uradile sve što su mogle, ali da je najvažnije da su sačuvale Srpsku.

"Republika Srpska danas je najstabilnija od osnivanja i može je urušiti samo vaš pogrešan izbor! Pozivam vas da glas dajete velikim strankama, jer male samo manipulišu i trguju. Republika Srpska mora da bude sačuvana zbog naroda! Vaš izbor određuje vašu sudbinu", poručio je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, kaže da je već 12 godina u stalnoj borbi i da sve vrijeme nije dao na građane, na Republiku Srpsku.

"Očuvali smo Republiku Srpsku i to je naš bazični interes. Dođu li ovi iz SDS-a na vlast, budite sigurni da će za godinu i po dana Republika Srpska biti samo prazna ljuštura", upozorio je Dodik.

Dodik je rekao da ima odgovornost prema građanima, te istakao da ga njihova podrška obavezuje da čuva i razvija Republiku Srpsku.

"Srbi su državotvoran narod i zato imamo dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku. Pozivam vas da vašom podrškom SNSD-u, kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP Željki Cvijanović i meni potvrdite stabilnost i razvoj Republike Srpske", naglasio je Dodik u prepunom Domu kulture.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izrazio je zadovoljstvo što se skupu odazvao veliki broj građana Rudog.

"Vaš dolazak je najava naše ubjedljive pobjede. Vjerujem da ste svjesni opasnosti koja se nalazi pred Srpskom i koja joj prijeti ako 12. oktobra vaš glas ne date Dodiku, Cvijanovićevoj i SNSD-u. Naš cilj je da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. Mi želimo da međuentitetska linija postane međudržavna. Očekujemo vašu podršku za to", rekao je Špirić.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Lazar Prodanović rekao je da vjeruje da su građani Rudog shvatili svoju raniju grešku i izrazio nadu da će 12. oktobra biti u timu pobjednika, koji predvodi predsjednik SNSD-a MIlorad Dodik.

Predsjednik OO SNSD-a Rudo Milko Čolaković kaže da Rudo nema dileme za koga će glasati, to je sigurno SNSD, Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

"Na čelu ove opštine bili smo 12 godina, a u zadnje dvije godine vašom voljom to više nismo. Svjesni ste počinjene greške 2012. godine, kao i činjenice da prije 16 godina nismo ovdje osnovali SNSD da ne bi bilo ni Republike Srpske", rekao je Čolaković.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ljubica Miljanović navela je građani Rudog 12. oktobra moraju biti jedinstveni i odlučni, jer biraju budućnost i ovaj put ne smiju pogriješiti.

Kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Gacka Srđan Milović naglasio je da je u tom gradu "već proglašena pobjeda SNSD-a i Milorada Dodika, a to znači da ima i Republike Srpske". "Pobjeda Dodika je pobjeda Srpske", poručio je Milović.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije