Dodik: PIC je antidejtonsko tijelo, odluke o budućnosti BiH ne donose oni

Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će samo i uvijek Narodna skupština Republike Srpske govoriti da li je nešto u interese Srpske ili BiH, a ne Savjet za provođenje mira (PIK).

Vrati na vijest

Komentari 13

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Starcevica

Muslimani su uvek zeleli islamsku BiH
Odgovornost za rat u BiH je na strani muslimana u toj bivšoj Jugoslovenskoj republici.
Posle završenih krvavih sukoba koji su okončani Dejtonskim sporazumom o miru, ništa posebno se nije promenilo od plana Portugalskog diplomate Žoze Kutiljera 1992 godine.
Dakle, rat , sva zverstva, krvoprolica su mogla biti izbegnuta, jer je ishod bio maltene isti koji je predlozio ovaj portugalac.

Na konferenciji o BiH u Lisabonu 23.02.1992 dogovoreni su principi podele BiH . Potpis na Kutiljerov plan 18.03.1992 stavili su Radovan Karadzić, Mate Boban i Alija Izetbegović.

Stavljeni potpisi. Dakle rat je mogao biti izbegnut.

Ko je pregazio potpis?

Alija. Ko je kriv za rat po logici , imajuci u vidu dogovoren i potpisan mirovni plan ? Muslimani.

Potpisani sporazum je predstavljao sledeće:

Nacionalne jedinice


PLAN je predviđao stvaranje tri konstitutivne nacionalne jedinice, u koje bi ušle većinske opštine sve tri strane. Bošnjačkoj konstitutivnoj jedinici pripalo bi 50 opština, odnosno 44 odsto teritorije. Srbima bi pripalo 37 opština, odnosno 44 odsto teritorije, a Hrvatima 20 opština ili 12 odsto teritorije BiH.

Skupština bi se sastojala od dva doma - doma građana i doma konstitutivnih jedinica.Zoze Kutiljero je istakao da je Srbima i Hrvatima rečeno tokom konferencije u Februaru da neće moći da cepaju BiH. Posle konferencije u Martu su stavili sa alijom potpis na mirovni plan o BiH.

Žoze Kutiljero aliju opisuje kao lažova, osobu koja jedno govori u javnosti a drugo privatno i osobu kojoj se ne može verovati.
"Izetbegović bi jedno govorio nasamo, a drugo javno. Na prvom ručku tokom pregovora uvideo sam da je lažov i da mu se ne može verovati" - rekao je Kutiljero.

Portugalski diplomata optužio je u više navrata Izetbegovića da je izazvao rat i masovne žrtve, odbacujući sporazum koji je prethodno potpisao.

Stvar je jasna. Muslimani su pogazili potpis , dogovoren plan kojim bi se izbegao krvavi sukob. Tada su kao i danas što gledaju sa mrznjom na Srpsku zeleli iskljucivo unitarnu BiH u kojoj bi oni uz pomoc manifetluka imali vladajucu vecinu.

Tada kao i danas , plan im je isti. Unitarna BiH. Najveći primer je federacija BiH u kojoj podvalama, apsolutno diskriminišu Hrvate. To se vidi u poslednjoj licemernoj bljuvotini sa izborom Komšića za predstavnika Hrvata kojeg su zbog većine izabrali bošnjaci.
To je ta njihova multi kulti BiH.

Posle potpisanog dogovora o mirnoj podeli BiH, Alija se sreo sa američkim ambasadorom u Jugoslaivji cimermanom. amerikanci su u svom interesu dali podrsku da pogazi potpisano i dogovoreno i ponisti napore Evrope o mirnom rešenju problema.

U Srpskoj i FBiH i danas mnogi žale zbog propasti ovog plana, jer smatraju da je plan bio dobar i da je uvažavao potrebe svih konstitutivnih naroda.

- Kad se uporedi moja mapa i ona koja je deo Dejtonskog sporazuma iz novembra 1995. godine, vidi se da je, posle tri i po godine ratovanja, rezultat skoro isti. Mnogi životi su mogli biti sačuvani - rekao je Kutiljero i ponovio svoj stav da je za situaciju u BiH 1992. bilo apsurdno kriviti isključivo Srbe, jer su sve tri strane bile odgovorne.


- Istinska je tragedija što mir nije postignut - naglasio je on.Dakle, odgovornost za rat je na strani muslimana, čiji je predstavnik pogazio potpisan dogovor!

Hag je u presudi karadziću objavio da je dokazano da su snage tzv armije BiH granatirale svoja narod i unprofor u nekoliko navrata. Radi propagande.
Posle pogazenog potpisa, odluke za rat od strane Alije, takav scenario je doveo do sankcija Srbiji. Muslimani su za granatiranje optuzili Srbe glumivši nevine zrtve.


Dejton nije doneo nikakve velike promene, pa je samim tim odgovornost za rat na strani muslimanske unitarne BiH.

To se ne sme stavljati u stranu i zaboravljati.

Niti se treba zavaravati o drugim razlozima. Srbi i Hrvati su potpisali plan o mirnoj podeli kao i Alija. Alija je to pregazio i krenuo u rat.

toljagaragibova666

On August 3 1914, the British newspaper " Manchester Guardian "
wrote:

" If you took Serbia to the end of the ocean and flooded
it, then the European air would be clean. "

durmozejnil

GLAS RAZUMA:
Ali vjeruj Mile (bez obzira na to što misliš da si dobro informisan od Vladimira?) biću zaista prema tebi iskren kao malo ko u BiH a to je da u ovoj priči ti (i tvoja politička potrčkala i marionete) si gotovo nevažan (iako čini mi se zbog Vladimirovih uglavnom dezinformacija misliš da jesi važan i da si jak?) tj. vrlo je mala šteta i ako te nezgodni čika Šmit najuri sa trenutnih pozicija (jedan ode a drugi političar dođe na poziciju i ništa strašno?) ali BOJIM SE da nas sve ovo u šta tvrdoglavo srljaš (čini mi se uglavnom ohrabren i potaknut dezinformacijama uglavnom nedobronamjernih Vladimirovih potrčkala ali čini mo se još nekih nedobronamjernih sa istoka iz naše neposredne blizine odmah preko Drine?) sve skupa u ovoj postdejtonskoj trusnoj situaciji u kompliciranoj državi BiH može odvesti u jako opasnu i neželjenu situaciju možda istu ili veoma sličnu ne tako davnom jako opasnom azerbejdžanskom scenariju koji bi se u konačnici kada je u pitanju uređenje države BiH vjerovatno zbog trenutne konstalacije odnosa svjetskih i regionalnih sila i samog stanja na terenu u BiH okončao ukidanjem entitetskog unutrašnjeg uređenja države BiH (ili u najboljoj varijanti za glavne krivce i uzročnike opasne i neželjene situacije pomenutog azerbejdžanskog scenarija na njihovo svođenja na puku formu sa minimalnim ovlaštenjima)!?
Naravno što se tiče mene (pa iskreno mislim i svih bh patriota?) volio bih da nastaviš tako dalje srljati i da se desi pomenuti ili sličan azerbejdžanski scenarijo (koji bi se okončao nestankom ili maksimalnim razvlaštenjem bh entiteta jer bi država BiH prodisala punom plučima i svima bi nam bilo bolje?) ali naravno pod uslovom da se on samo desi i odigra političkim putem (kako reče istinski pacifista i predsjednik Izetbegović jučer u Gacku?) i vjeruj kao razumni ljudi i pacifisti zaista nebi smo volili da se u BiH desi nedavni azerbejdžanski scenario u pravom smislu tih riječi te ti stoga zaista iskreno predlažem da otkačiš i prestaneš slušati nedobronamjerne savjetnika iz vana (prije svega Vladimirova potrčkala ali i one iz neposredne bh blizine sa istoka odmah preko Drine?) i okaniš se blokiranja države BiH do besvijesti i da se svi skupa (bez obzira na komplicirano dejtonsko uređenje države BiH) okrenemo prije svega izgradnji novih i jačanju postoječih državnih bh institucija na određen i ograničen uštrb entitetskih što će vjeruj mi u konačnici rezultirati prosparitetnijem i sigurnijem bh društvom!?

John doe

zaprdilo vam je milokrade,nece odluke u vezi bih donositi ni srbija ni spc sekta nego cete vi postovati drzavu u kojoj zivite..tik tak

SUNCE SIJA

Sve je ovo dogovor,izmedju tebe Bakira i da opoziciju unistite a vi ispadnete heroji.

mpopadic

Zivela Srpska Republika.!!!!
Ziveo na Dodik i svi rodoljubi.
A oni koji vole Incka I Smita neka ih vode kuci.

durmozejnil

Mile pazi šta pričaš jer gdin Šmit je čini mi preko Mostara (eno Dragan se izgleda tek danas sa Pelješkog mosta vrati u Mostar) već stigao u Sarajevo i danas preuzeo palicu pa rekoh da se Nijemac ne naljuti pa u ljutnji odmah sa crvenim kartonom kao vrata ne krene prema Banja Luci?

ivan.knez.70

Samo oštro i demokratski u zaštitu svega otetog.

bojan.blcity

Kaze ministar Lukac da izmedju njih dvojice nije bilo fizickog obracuna i da SMRADodik nije zbog toga "operisao" vilicu.....napala Milorada zivotinja sa tri slova 😬😬😬

suljaga

Al' se covjek bori za suverenu BiH za ne povjerovati. Svaka cast predsjednice. Drzavnicki.

piv77569

Eskalacija tenzija, pojam koji se zloupotrebljava onda kada je potrebno da se nadju izgovori za nove odluke koje ruse Dejtonski sporazum i kojima se ponovo pokusava dobiti ono sto nisu uspjeli na ratistu.
Sve nametnute odluke su podizale tenzije i tako su ih drzali svih ovih 25 godina, da bi situaciju u BiH doveli do ruba ponora, a pritom su cijelo vrijeme primali nezasluzenu platu od medjunarodne zajednice.
Najvecu zaslugu za dizanje tenzija u BiH ima CIA, NSA, Engleska, Njemacka, Bakir Izetbegovic, Milorad Dodik, Esdaun, Incko itd...
Najveci zlocin koji je pocinjen u SFRJ jeste zlocin pripremanja i organizovanja rata, a to su upravo radili prvi na spisku.
Dupli arsini su doveli do cijepanja jedne drzave u kojoj su zajedno zivjeli i tjeranje silom na suzivot u drugoj u kojoj, od nastanka do danas, vlada samo mrznja, nasilje, kriminal, korupcija.

toljagaragibova666

On August 3 1914, the British newspaper "Manchester Guardian"
wrote:

"If you took Serbia to the end of the ocean and flooded
it, then the European air would be clean."

toljagaragibova666

"Zgrožen sam povijesnim krivotvorinama o Srebrenici"
Rosensaft podsjeća kako je Greif poznat prije svega po "nevjerojatnom uveličavanju" broja žrava ustaškog logora Jasenovac te je stoga postao omiljenim likom među srpskim nacionalistima.

“Identificirano je 83.145 žrtava koje su ubijene u Jasenovcu, ali je Greif više puta povećavao broj žrtava na zaprepaštenje odgovornih povjesničara. Samo u 2019. godini naveo je brojku od najmanje 800 tisuća, pa najmanje 700 tisuća, kao da popis stvarnih ustaških žrtava nije dovoljno strašan", napisao je Rosensaft.

Rosensaft ističe kako je posebno zgrožen povijesnim krivotvorinama o Srebrenici jer je i sam potomak dvoje preživjelih zatočenika nacističkih koncentracijskih logora Auschwitz i Bergen-Belsen, koji su sebi dali zadaću svjedočiti o stvarnim strahotama koje su tamo vidjeli.

Greifovo izvješće postalo je glavnim argumentom na koji se pozivaju član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegovi suradnici kada tvrde kako u Srebrenici nije bilo genocida. Pozivanjem na taj dokument pravdaju i svoje odbijanje da prihvate izmjene Kaznenog zakona BiH što ih je nametnuo visoki predstavnik Valentin Inzko i kojima je omogućeno sankcioniranje svih onih koji niječu ratne zločine, pa i genocid u Srebrenici.

"To (izvješće) je dokument koji zaslužuje da bude poslan na smetlište povijesti i korišten samo kako bi se ukazalo na moralne propuste pojedinaca, 'korisnih idiota' koji se upuštaju u nijekanje i iskrivljavanje genocida”, konstatirao je Rosensaft.