BiH

Rusi će pomoći RS u saniranju štete od poplava, Dodik sutra s Putinom

Rusi će pomoći RS u saniranju štete od poplava, Dodik sutra s Putinom
Rusi će pomoći RS u saniranju štete od poplava, Dodik sutra s Putinom
Srna

SANKT PETERBURG - Predsjednik RS Milorad Dodik razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa zamjenikom predsjednika Upravnog odbora kompanije "Gasprom" Aleksandrom Medvedevom, koji je izrazio žaljenje i saučešće za stradale u poplavama, kao i spremnost da pomogne RS.

Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Sankt Peterburga podsjetio da je Ruska Federacija uputila avion humanitarne pomoći za stradale u poplavama u Srpskoj, te najavio da će se danas sastati sa predstavnicima raznih firmi i banaka, od kojih su neke spremne da daju humanitarnu pomoć.

"Obradovalo me je što neke banke predlažu da se na cijelom prostoru njihovih poslovnica širom Rusije otvori poseban račun za uplatu pomoći za Republiku Srpsku", dodao je Dodik.

On je napomenuo da će tokom boravka u Rusiji razgovarati i sa predsjednikom Vladimirom Putinom. Tema razgovora, koji će početi u 15 sati po našem vremenu, je pomoć Rusije narodu u Srpskoj, kao i dogovor oko preuzimanja mjera za sanaciju štete u poplavama pogođenim područjima.

"Sutra ćemo razgovarati i sa predsjednikom Rusije i njegovim ljudima o tome kako i šta dalje uraditi na sanaciji šteta u Republici Srpskoj", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Rusija zna šta je Republika Srpska i sve što dolazi od Srpske dobro primjećuje i ne odustaje od pomoći.

Vezane vijesti:

Dodik: »Gasprom« neće odustati od »Južnog toka« u RS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije