BiH

Dodik: SNSD je garancija političke stabilnosti

Dodik: SNSD je  garancija političke stabilnosti
Dodik: SNSD je garancija političke stabilnosti
Srna

TRNOVO - Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će SNSD, kao i on, ako bude izabran na ovu dužnost na predstojećim opštim izborima, biti garancija političke stabilnosti Srpske.

Dodik je na predizbornom skupu SNSD-a u Trnovu rekao da je cilj ove političke partije da odbrani nacionalni srpski identitet i Republiku Srpsku.

"Rusija je postala naš pouzdan prijatelj, koji će stati iza nas i u Savjetu bezbjednosti UN, a imamo dobre kontakte i sa nekoliko evropskih zemalja", rekao je Dodik.

On je pozvao građane Trnova da glasaju za kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, jer će ona najbolje artikulisati stavove Srpske i prema Istoku i prema Zapadu i jer je veliki patriota sa jasnim, sigurnim i odmjerenim stavom.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da vlast, koju će predvoditi SNSD, neće smanjivati plate niti penzije, nego će ih povećati kada se steknu prve pretpostavke za to.

"Nakon naše posjete Rusiji znamo da će se one steći. Želimo da se opština Trnovo vrati u život, da završimo šta smo započeli ovdje i da otpočnemo nove projekte", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će u Predsjedništvu BiH braniti interese Republike Srpske, tamo gdje je za to potrebna čvrsta ruka.

"Kao premijer donosila sam teške odluke, ali nikada nisam napravila nijednu stratešku grešku. Nisam čovjek kompromisa kada je riječ o Republici Srpskoj. Nama treba uvjerljiva pobjeda, a Trnovo mora da bude dio velike pobjede SNSD-a", naglasila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jednice osam Milorad Jagodić rekao je da je potrebno nastaviti započete projekte koje je pomagala Vlada Srpske u Trnovu, te nastaviti ulagati i ohrabriti biznis ideje da bi se obezbijedila radna mjesta i narod opstao na ovom području.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jednice tri Lazar Prodanović rekao je da će ministri koje bude predložio mandatar za sastav nove Vlade Srpske raditi isključivo u interesu i za razvoj Republike Srpske i da neće biti "tuđi poslušnici".

"Cilj je da bude više državnosti Srpske, kao i onemogućavanje prenošenja nadležnosti sa nivoa Srpske na nivo BiH. Bez jake Republike Srpske nema ni budućnosti srpskog naroda, a to mogu dati naši kandidati", rekao je Prodanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije