BiH

Dodik: Sa SAD i Velikom Britanijom nema saradnje

Dodik: Sa SAD i Velikom Britanijom nema saradnje
Foto: Sr | Dodik: Sa SAD i Velikom Britanijom nema saradnje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da sa Sjedinjenim Državama i Velikom Britanijom nema saradnje jer je njihov cilj unitarna BiH koja ne odgovara srpskom narodu, ali da treba sačekati globalne procese i promjene.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska stabilna, ali da dijeli sudbinu globalnih procesa i ima određene probleme sa stalnim zatvaranjem dostupa prema finansijskim institucijama.

"Ali izvršavamo sve naše obaveze, a i ako ne budemo mogli, napravićemo prioritete šta moramo, a šta nećemo, ali ono što je sigurno jeste da Republika Srpska neće izgubiti", rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je dodao da mu je posebno drago da je novinarka ATV-a danas na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu postavila pitanje o tome.

"Putin je veoma direktno rekao šta ima da kaže. Mi smo veoma mala zajednice i u Republici Srpskoj sada ne prenoći više od 900.000 ljudi bez obzira što nas ima po popisu 1.100.000 i ta mala zajednica je na meti globalnog procesa koji se zove razvlašćivanje Republike Srpske od zapadnih zemalja, prije svega Amerike i Britanije", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je poručio da s njima nema saradnje, već da treba sačekati globalne procese i promjene.

"Mi želimo da ovdje sa nama jednako slobodno žive i Bošnjaci i Hrvati", rekao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije