BiH

Dodik: Srbi više ne smiju da prave greške

Dodik: Srbi više ne smiju da prave greške
Dodik: Srbi više ne smiju da prave greške
N.N.

VIŠEGRAD, RUDO, ZVORNIK - Vrijednost jednog naroda ogleda se u mogućnosti da napravi svoju državu, to mogu da učine samo veliki narodi koji su u stanju da sačuvaju svoj identitet, poručio je sinoć u Višegradu Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za predsjednika RS.

"Država mora da ima institucije, a institucije realizuju projekte koje obezbjeđuju dobar život građana. SNSD je RS obezbijedio stabilnost i ona je to bila sve ove godine", rekao je Dodik.

Naglasio je da su Srbi narod koji je često pobjeđivao i gubio.

"Srbi više ne smiju da prave greške i ovaj put će ili da izgrade vlastitu državu ili će biti asimilirani. Politike moraju biti jasne", poručio je Dodik.

Željka Cvijanović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, rekla je velikom broju okupljenih u sportskoj dvorani da je njihovo prisustvo potvrda da su tu pobjednici.

"Mi volimo i zato vodimo RS, gradimo je i razvijamo. RS je sa nama velika i najveća na svijetu. Mi smo oni koji služimo RS i služićemo joj. Kada se uporede naši i njihovi rezultati, onda je ubjedljiva prednost na našoj strani. Bolji smo i uvijek smo sa svojim narodom, nismo primitivni i nikoga ne vrijeđamo", naglasila je Cvijanovićeva i podvukla da RS mora biti priznata i cijenjena u svijetu.

Režiser Emir Kusturica pozvao je građane da glasaju za SNSD, Dodika i Cvijanovićevu, jer samo oni mogu da sačuvaju slobodu i RS.

Kandidati su posjetili i Rudo, gdje je Dodik poručio da će izgradnja hidroelektrane u Mrsovu značiti posao za građane i veliku priliku za razvoj ovoga kraja. Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a, "vjeruje da su glasači svjesni opasnosti koja prijeti RS ako 12. oktobra glas ne daju Dodiku, Cvijanovićevoj i SNSD-u".

Predstavnici koalicije nisu zaobišli ni Zvornik, gdje je Dušica Savić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, rekla da 12. oktobra građani prave izbor - hoće li RS nastaviti da postoji i da se razvija na principima koje zastupa SNSD ili će u drugoj varijanti biti razvlašćena i nestati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije