BiH

Dodik: Za slučaj Dragičević odgovoran Anketni odbor

Dodik: Za slučaj Dragičević odgovoran Anketni odbor
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Za slučaj Dragičević odgovoran Anketni odbor

BANJALUKA - Za davanje odgovora u slučaju Davida Dragičevića sada je odgovornost na Anketnom odboru, njegovim članovima i predsjedniku (Branislavu) Borenoviću, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je istakao da bi bilo bolje da je slučaj ostao u Tužilaštvu koje je, kako tvrdi, angažovanjem 6 tužilaca i dvojice da nadgledaju demonstriralo ozbiljnost i posvećenost da riješi slučaj, ali da je sada tu odgovornost preuzela Narodna skupština.

Tvrdi da je SNSD dokazao posvećenost da se daju svi odgovori time što je pristao da imaju samo jednog člana odbora, a da ostali budu iz opozicije.

Dodik je rekao da bi bilo dobro da se stvari smaknu s trgova i ulica, ali da svako ima pravo da iskaže svoj stav ako je to u skladu sa zakonom.

Sinoć kasno, NS RS, je prihvatila prijedlog i formirala Anketni odbor radi sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Borenović je rekao da po Poslovniku Odbor nema nadležnost da se bavi policijsko tužilačkim poslovima i da od Policije i Tužilaštva očekuje da nastave da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima.

"Odbor će naravno donijeti svoj stav i podnijeti Izvještaj Narodnoj skupštini, a naravno da će tu biti mjesta i za Milorada Dodika koji očigledno zna istinu i na ovaj način želi da pobjegne od nje", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije