BiH

Dok se Srbiji ne odsječe glava nema sreće na ovim prostorima: Glumac Hadžihafizbegović vrijeđao Srbe

Dok se Srbiji ne odsječe glava nema sreće na ovim prostorima: Glumac Hadžihafizbegović vrijeđao Srbe
Foto: YouTube | Tuzlanski glumac Hadžihafizbegović vređao Srbe

Tuzlanski glumac Emir Hadžihafizbegović vrijeđao je Srbe i Srbiju na hrvatskoj televiziju, gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" kod Aleksandara Stankovića.

Hadžihafizbegović je izrazio nadu da će Amerikanci odsjeći glavu Srbiji koju je usporedio sa aždajom.

"Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti poslije svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna... Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj političkoj aždaji ne odsječe glava poslije 30 godina, nema sreće na ovim prostorima" rekao je Hadžihafizbegović.

Tokom ove emisije, glumac je napravio skandal kada mu je pokazana fotografija na kojoj je tokom rata na okupljanjima pokazivao tri prsta, pozdravljajući na taj način prisutne.

"Pokažite mi tu sliku, to je stvarno budalaština. Ne želim uopšte da se bavim tom blasfemijom" rekao je šokirano. Voditelj emisije, Aleksandar Stanković, nakon toga je pozvao režiju da mu do kraja gostovanja nabave fotografiju na kojoj navodno Hadžihafizbegović drži tri prsta u vazduhu.

"Ovo sam ja i tri prsta ispred skupštine Tuzla. Da ja dižem tri prsta u Tuzli?!? Koja je granatirana, daj, Aco, molim vas stvarno, ovo je budalaština. Ovo je autentično, ali kontekst nema veze s vezom. Ovo je kao kad su onog iz Dubioze Kolektiv prozvali da je digao tri prsta jer je pokazivao koliko je sati" rekao je Hadžihafizbegović.

(Telegraf.rs)

Tvit: pic.twitter.com/d10OSvd6Tw

YouTube: https://youtu.be/bTV-mrsyNAw

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije