BiH

Dvije prijave CIK-u protiv SNSD-a

Dvije prijave CIK-u  protiv SNSD-a
Dvije prijave CIK-u protiv SNSD-a
Srna

BANJALUKA - SDS je podnio danas Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH dvije prijave protiv SNSD zbog materijala u kojem je prisutan govor mržnje, kao i zbog cijepanja plakata SDS u Gradišci, saopštio je danas generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan.

On kaže da se u spornom materijalu pod naslovom "Rušitelji Republike Srpske", koji posljednjih dana dijele aktivisti SNSD, šire laži i koristi jezik mržnje protiv lidera SDS-a, PDP-a i NDP-a, kao i dvojice kandidata Saveza za promjene za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH Ognjena Tadića i Mladena Ivanića.

"Lideri i kandidati opozicije diskredituju se na ličnoj osnovi i nazivaju se izdajnicima koji direktno ruše Srpsku. Tadić se dodatno kompromituje kao osoba koju su, dok je bio u ratnom logoru `Lora`, vrbovali strane obavještajne službe, kao i da je učestvovao u pomilovanju 300 kriminalaca dok je radio u kabinetu bivšeg predsjednika Republike Nikole Poplašena", rekao je Ćuzulan na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je SDS Opštinskoj izbornoj komisiji u Gradišci podnio prijavu protiv SNSD zbog cijepanja plakata i fizičkog nasrtaja aktivista SNSD na aktiviste SDS-a.

"U noći 7. na 8. oktobar grupa omladinaca SNSD, u vidno alkoholisanom stanju, pocijepala je plakate SDS i fizički nasrnula na aktiviste SDS-a o čemu je obaviještena Policijska stanica u Gradišci", naveo je Ćuzulan.

Komentarišući odluku CIK-a o uklanjanju Slavka Vučurevića sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Srpske zbog korištenja jezika mržnje i izrečenih uvredljivih sadržaja prema pripadnicama ženskog pola na izbornim tribinama PDP-a u Trebinju i Nevesinju, Ćuzulan je rekao da je CIK prvi put zakonski reagovao, ali nije htio davati ocjenu te odluke.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije