BiH

Pratite nas na Google news

Džaferović o imenovanju Tegeltije: Pobjednici svi narodi i građani BiH

Džaferović o imenovanju Tegeltije: Pobjednici svi narodi i građani BiH
Foto: N.N. | Džaferović o imenovanju Tegeltije: Pobjedici su svi narodi i građani BiH
N.N.

SARAJEVO – Šefik Džaferić, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je nema pobjednika od strane bilo koje politike imenovanjem Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i da su time su pobjednici svi narodi i građani BiH.

"Mi smo protekla dva mjeseca radili sa našim prijateljima iz svijeta i došli smo do rješenja. Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji u svijetu i u NATO", rekao je Džaferović govoreći o dokumentu koji će biti poslat u Brisel.

Džaferović je to rekao danas na nakon što je Zoran Tegeltija imenovan za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

On je rekao da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo plan reformi BiH koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Briselu, jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara BiH.

Džaferović je rekao da je postignut konsenzus, što je karakteristika situacije koju živi Bosna i Hercegovina.

"Predsjedništvo BiH je jednoglasno donijelo odluku. Bilo je onako kako sam sve vrijeme govorio, nije moguć ničiji diktat niti unilateralni diktat unutar BiH. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje. Dok se ne dogovorimo oko promjena, moramo poštovati rješenja koja imamo na snazi", rekao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije