EU Connect: Neusvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH zalaganje za legalizaciju kriminala

Fena

SARAJEVO - Centar za povezivanje sa Evropskom unijom (EU Connect) poziva Ministarstvo pravde BiH i Savjet ministara BiH da po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru upute izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

DraganRankitic

Centar je "duboko uvjeren da je ministru pravde BiH poznat jasan stav Evropske unije da BiH ne može da postane članica EU s postojećim stepenom korupcije". "Ostali uslovi su slobodni mediji i vlade koje rade za građane, a ne za svoje interese".

Ovom "Centru", odnosno Bakirovoj filijali, treba objasniti da ovakva dejtonska unija FBiH i RS (bivša BiH) ne može da postane članica EU - tačka. Sa ili bez postojećeg stepena korupcije. Korupcija je samo simptom odnosno posledica rasula u nefunkcionalnoj uniji FBiH i RS. Ako se rasulo nastavi, nastaviće se i korupcija. Tu neki "zakon o krivičnom postupku tzv. BiH" nema nikakvog efekta. Zato se ne treba ni baviti takvim glupostima. Pravosuđe je po dejtonskom ustavu u nadležnosti entiteta i ovaj nametnuti "zakon" kao i nametnuti lažni "ustavni sud" treba hitno ukinuti i vratiti se u ustavne okvire. Što se ostalih "uslova" tiče, mediji u FBiH i RS su u stvari prilično slobodni i novinari kao i građani mogu u njima da iznesu različite stavove. U stvari su mediji u dvema državama (FBiH i RS) slobodniji nego u mnogim zemljama EU. Oni bi u EU time trebalo da se malo pozabave u svom dvorištu. Pod uslovom naravno da njima u EU mediji u FBiH i RS nisu možda malo "previše slobodni", pa ih treba sprečiti da objektivno izveštavaju građane. Ako bi se čula samo Bakirova i Inckova možda bi građani i pristali na tursku džamahiriju. Ali od toga neće biti ništa. I konačno, na temu vlada koje rade za građane a ne za svoje interese, to je apsolutno smešna izjava. Izborni proces u dejtonskoj uniji FBiH i RS je jedan of najnadgledanijih i najkontrolisanijih na svetu. Izabrani funkcioneri su (ponekad na našu žalost) apsolutno legitimni. Kada narod na jednim pa na drugim pa na trećim itd. izborima bira istu ekipu, na slobodnim i apsolutno demokratskim izborima, to znači da narod takvu vlast želi i da ona po definiciji RADI ZA GRAĐANE. A ne za ovaj "Centar", za neke druge strane plaćenike, za EU, za SAD, za Islamsku konferenciju ili više ne znam za koga bi ovakvi lopovi iz tzv. EU Connect hteli da vlade rade.

DraganRankitic

"Državno pravosudje" nije propisano dejtonskim ustavom, kao ni taj famozni "Ustavni sud" u ovakvoj formi. To su nametnute institucije, koje treba hitno ukinuti. Ovde se ne radi o borbi protiv kriminala, jer se ona ionako mora voditi na nivou država članica dejtonske unije FBiH i RS (bivše S.R. BiH). Ovde se radi o želji ovih lopova i njihovih mentora da jačaju lažnu "državu" BiH. To nikako nije u interesu RS, i ako taj lažni "Ustavni sud" poukida "državne zakone" koga za to zabole? Onda će MUP RS goniti lopove, a njihova država može da se uhvati za muda. Što se više tih "državnih organa" ukine ili obesmisli, utoliko bolje za sve, čak i za Turke u FBiH.