BiH

Pratite nas na Google news

Govedarica: Izetbegović mora da zna da BiH nije njegova igračka

Govedarica: Izetbegović mora da zna da BiH nije njegova igračka
Govedarica: Izetbegović mora da zna da BiH nije njegova igračka
Srna

BIJELJINA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da bi revizija tužbe BiH protiv Srbije izazvala veliku postdejtonsku krizu u BiH koja je već na pomolu i koja će imati velike posljedice.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, Govedarica je najavio da će se ova stranka u ponedjeljak obratiti Predsjedništvu BiH sa upozorenjem da se "ide u potpunu neizvijesnost".

"To je potpuno i definitivno rušenje Dejtonskog sporazuma i Ustava, a ovakva odluka dovodi BiH u poziciju apsolutnog usporavanja na evropskom putu", izjavio je Govedarica u Bijeljini.

On kaže da SDS očekuje od srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da zakaže sjednicu na kojoj će razmatrati pitanje moguće revizije tužbe, ističući da je to centralno i najveće političko pitanje trenutno u BiH.

Govedarica je rekao da u Predsjedništvu BiH ne postoji saglasnost oko tužbe i da dva njegova člana ne podržavaju agenta u potencijalnoj namjeri da "odvede BiH u apsolutno neželjenom ravcu".

"Svi iz Republike Srpske treba da shvate kako i na koji način, uz upotrebu svih pravnih i političkih modela, da zaustave (člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira) Izetbegovića i Sakiba Softića u naumu revizije tužbe BiH protiv Srbije", poručio je Govedarica.

On je naglasio da iza Softića, kao agenta BiH, i iza odluke o reviziji tužbe stoji samo Izetbegović.

"Izetbegović mora da zna da BiH nije njegova igračka i da će je dovesti u vrlo neizvjesnu situaciju, imaćemo potpunu nestabilnost BiH i cijelog regiona", zaključio je Govedarica.

U obraćanju novinarima on je govorio o načinu na koji je Softić 2002. godine postao agent BiH u tužbi protiv Srbije, ocjenjujući da je to trebalo da spriječe tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Živko Radišić i tada vladajuća koalicija "Sloga".

Sjednica Predsjedništva SDS održana je u sjedištu Gradskog odbora SDS Bijeljina.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije