BiH

Pratite nas na Google news

Ivanić bez komentara na Izetbegovićevu najavu o reviziji tužbe protiv Srbije

Ivanić bez komentara na Izetbegovićevu najavu o reviziji tužbe protiv Srbije
Ivanić bez komentara na Izetbegovićevu najavu o reviziji tužbe protiv Srbije
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije želio danas da komentariše izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je najavio da će biti revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Osim toga, Ivanić nije dao komentar ni na to što je Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv njega, ministra odbrane BiH Marine Pendeš i njenih zamjenika na osnovu krivične prijave zbog učešća vojnika na obilježavanju Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.

"Predsjedavajući Ivanić ne želi danas da komentariše najavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je sinoć najavio da će biti revizije tužbe BiH protiv Srbije ukoliko ekspertska grupa, predvođena agentom Sakibom Softićem, procijeni da ima elemenata za to", rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Bakir Izetbegović najavio je sinoć da će BiH predati zahtjev Haškom sudu za reviziju tužbe protiv Srbije.

Ivanić je ranije rekao da zna da je u Tužilaštvu BiH formiran predmet, te da je postala praksa da se zvaničnici iz Srpske konstantno saslušavaju, što ne doprinosi boljim odnosima u BiH.

Krivičnu prijavu podnijeli su SDP BiH, DF i Građanski savez.

Komentarišući tu prijavu, Ivanić je prije nekoliko dana rekao "da je očigledno da neki ljudi iz politike smatraju da ih preko suda treba disciplinovati".

On je ranije novinarima komentarisao i najavu Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, da će obnoviti tužbu protiv Srbije, i tada je naglasio da bi to vratilo stvari na početak, te da ne bilo u duhu izjava koje su se čule nakon susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara u Vladi Srbije sa predstavnicima Savjeta ministara BiH.

"Govori se o gradnji autoputeva, mostova, a ta bi tužba samo ugrozila sve to, mi nemamo ni agenta pri Haškom tribunalu, njemu ističe mandat. Ja sam već pisao Haškom tribunalu u vezi sa tim", rekao je tada Ivanić.

Tužilaštvo BiH potvrdilo je jutros Srni da je formiran predmet u vezi sa krivičnom prijavom zbog učešća vojnika na obilježavanju Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci, ali nije saopštilo ni detalje tog predmeta kao ni lica koja su njime obuhvaćena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije