BiH

Izetbegović: Tražimo da vakcine koje smo platili ne šalju onima koji plaćaju više

Izetbegović: Tražimo da vakcine koje smo platili ne šalju onima koji plaćaju više
Foto: Fena | Izetbegović: Tražimo da vakcine koje smo platili ne šalju onima koji više plaćaju

FOČA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johana Zatlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

"Tražili smo da se naše vakcine koje smo platili ne šalju na druge destinacije gdje se više plaća. Stvorilo se crno tržište i to je jedna jako tražena roba. BiH je platila svoj dio kontingenta i insistiramo na tome da nam pomognu da dođemo do njih", istakao je Izetbegović.

Komentarišući sinoćnji sastanak, Izetbegović je kazao da se situacija neće popraviti samo nakon jednog sastanka.

"Bez obzira šta mislile stranke i njihovi lideri jedni o drugima i kakve odnose oni imali, mi predstavljamo tri naroda u BiH. Neophodno je tražiti načina da sve to skupa bolje funkcioniše", poručio je Izetbegović.

Istakao je da u tome pomažu predstavnici međunarodne zajednice već decenijama.

"Atmosfera je bila dosta dobra, neki konkretan pomak nije napravljen, više se išlo na to da se vidi kojim putem krenuti, od lakšeg ka težem, kada je u pitanju 14 prioriteta Evropske komisije i kako da dođemo do kandidatskog statusa", zaključio je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije