BiH

Košarac: Opozicija uvredama prikriva strah od poraza

Košarac: Opozicija uvredama prikriva strah od poraza
Košarac: Opozicija uvredama prikriva strah od poraza
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Kandidat SNSD-a za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH u Izbornoj jedinici tri Staša Košarac rekao je da je skandalozno ponašanje SDS-a, PDP-a i NDP-a i uvrede koje su uputili premijerki Republike Srpske Željki Cvijanović posljedica ogromnog straha da će izgubiti izbore.

"Oni to već sada znaju, jer vide da građani žele da nas i u naredne četiri godine vodi Milorad Dodik, najbolji čuvar Republike Srpske u njenoj poslijeratnoj istoriji. Građani žele pobjedu i Željke Cvijanović i SNSD-a, jer znaju da će Republika Srpska na taj način pobijediti i biti zaštićena i u Sarajevu i da će se njeni predstavnici u zajedničkim institucijama pitati za sve, kao što smo se pitali i u prethodnih osam godina, tokom kojih nismo dozvolili da se u Sarajevo prenese ni jedna jedina nadležnost Republike Srpske", istakao je Košarac.

On je rekao da političke protivnike SNSD-a "nije strah da ostanu u opoziciji, jer su kao opozicionari sasvim lagodno živjeli, već ih je strah da ih njihovi strani mentori, koji su u njih mnogo uložili, ne odbace kao prljave, iskorištene krpe".

"Pogledajte količinu novca koju SDS ulaže u predizbornu kampanju. Odakle im toliki novac? Ko ih i zašto finansira da kupuju glasove i da tako prevare građane Republike Srpske? U čijem je interesu da opozicija pobijedi i zašto? Zašto ih toliko podržavaju mediji u Sarajevu? Građanima Republike Srpske koji će 12. oktobra izaći na izbore odgovori na ova pitanja su jasni. Oni, siguran sam u to, nisu spremni da prodaju vjeru za večeru!", naveo je Košarac u saopštenju.

Priča Saveza za promjene da su "Srpskoj potrebne promjene odmah da bi se živjelo normalno", kaže Košarac, predstavlja pokušaj najveće prevare građana u istoriji Republike Srpske.

"Pogledajte opštine u kojima su prije dvije godine SDS i PDP preuzeli vlast na lokalnom nivou, kao i opštine u kojima te dvije partije već godinama vladaju. Šta su uradili? Koja su to nova radna mjesta otvorili, osim u administraciji koju gomilaju u opštinama i u lokalnim preduzećima koje kontrolišu?!

Kažu da će da se bore protiv partokratije u zapošljavanju, a u pojedinim opštinama ne žele da zaposle djecu poginulih boraca jer nisu iz te dvije partije. Ti vajni borci protiv stranačkog zapošljavanja grabili su svaku moguću poziciju u Sarajevu dok smo, na tom nivou, bili u koaliciji s njima. Dok smo se mi borili za interese Republike Srpske, oni su se borili za ostvarenje ličnih i stranačkih interesa", ocijenio je Košarac.

On je dodao da "kandidati koji se lažno predstavljaju kao kandidati Saveza za promjene ne mogu donijeti nikave promjene, osim povratka na vrijeme od prije deset godina, kada su Republikom Srpskom vladali stranci i mafijaši".

"Na predstojećim opštim izborima pobijediće Milorad Dodik, Željka Cvijanović i liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH. Time ćemo našim političkim protivnicima i strancima koji ih finansijski i politički snažno podržavaju dokazati da Republika Srpska nije i nikad neće biti nikakav predmet trgovine, već stabilna zemlja u kojoj sve institucije funkcionišu i koja je svake godine sve više država, a sve manje entitet.

Odbrana Srpske, odbrana našeg prava da živimo slobodno i da naš život kreiramo poštujući pravoslavnu vjeru, srpski jezik i srpsku kulturu i tradiciju bila je politika SNSD-a u proteklih osam godina i, uz podršku građana Republike Srpske koja je svakoga dana sve veća, biće i narednom periodu. Zato će pobjeda SNSD-a značiti novu veliku pobjedu Srpske", poručio je Košarac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije