Košarac: Turković na strani onih koji su iskonstruisali "aferu ikona"

Srna

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je Srni da Bisera Turković gotovo svakom svojom izjavom i postupkom dokazuje da ne obavlja funkciju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, već da taj posao radi isključivo u funkciji bošnjačke politike i SDA, bošnjačke stranke koja je i predložila na tu poziciju.

Vrati na vijest

Komentari 6

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Jastreb

Turkovićeva i ’političko Sarajevo’ nemaju veze sa ovom aferom. Dodikovi mediji su bili ti koji su se busali u prsa i fotografisali poklon Lavrovu. Na osnovu njihovih izvještaja je reagovala ukrajinska ambasada. Dodik je i sakriven od javnosti (korona??) da se nebi dodatno uvaljivao u kratkonoge laži jer se nikad nije znao kontrolisati u nastupima pred novinarima. Preključe se tresao kao Banjaluka kad su mu novinari pomenuli ikonu. On bi najradije zabio glavu u pijesak i pretvarao se da se ništa nije desilo. Turkovićeva je umiješana u slučaj kao ministrica vanjskih poslova jer komunikacija ide preko njenog ministarstva. To da ona treba naginjati vodu na Dodikov mlin nije realno očekivati jer Dodik nema kredibilitet osobe s ovu stranu zakona, upravo obrnuto.

John doe

hej klosarac,gdje je skrivena zurka u sarajevu ovaj vikend ?? ko ce vas zabavljati pjesmom ?? hoce li opet sarajevski jalijashi ??

John doe

I tako dolazimo do epiloga. Milorad Dodik je na početku diplomatskog skandala s ikonom, koji je odjeknuo do Rusija i Ukrajine, tvrdio kako je ikona u vlasništvu ugledne banjalučke porodice, onda je tvrdio kako se ne sjeća imena i prezimena čovjeka koji mu je dao ikonu kako bi je on poklonio Lavrovu, da bi na kraju izjavio kako je izvjesni Banjalučanin godinama radio u Rusiji te je, navodno, tamo kupio spornu ikonu.

Sasvim je očito da Dodik svojim naknadnim pojašnjenjima tone sve dublje, zaboravljajući šta je izjavio on ili kakvo su saopštenje poslali iz njegovog kabineta, piše "SB"

np63

Muslimani svi ko jedan pa tako i ta Bisera Turković. Patološka mržnja prema Srbima. Ništa novo.
Sreća pa mogu samo da nas mrze tako da im želim da ih ta mržnja pojede iznutra, a mi ćemo jačati Srpsku a vrijeme radi za nas to jest Republiku Srpsku.

Odgovor
John doe

dodik i lopovi kao sto je dodik nisu SVI srbi,tako da reakcije na papke koji atakuju na drzavu u kojoj su rodjeni i koji zive i rade i primaju platu od iste te drzave nije napad na srbe nego na petokolonase :)
a to sto zavlace nepismen narod da neko napada srbe napadajuci njih samo je dokaz koliko nepismenih pratilaca imaju

Jastreb

Staša, ostavi Turkovićevu i Dodika. Kreni od sebe i recimo kategorije ’zajedničke institucije’. Šta ti je sad pa to? Po Dejtonskom Ustavu, član 1, BiH nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država. Dakle, po slovu Dejtona, radiš u državnoj a ne u zajedničkoj instituciji.

Dobronamjeran

Bez obzuira o kome se radi ja sam stalno za varijantu da svako odgovara za činjenje ili nečinjenje ali prvenstveno potkrepljeno istražnim radnjama i dokazima. Eto u ovom slučaju se radi o članu Presjedništva gdje se isti neargumentovano optužuje. To nema nikakvog smisla. Mejutim i ne čudi me obzirom da živimo u Državi u kojoj niko za ništa nije odgovoran niti očekuje odgovornost.U svakom slučaju je neodgovorno optuživati nekoga da se istraga nije završ sve govori o onima koji su na to spremni. Isto tako ne razumijem da Državni funkcioneri nemaju neke evidencije o dobijenim poklonima. To bi sad bilo jednostavno pokon protokolisan i izvolte. Medjutim smatram bez obzira odakle potiče da se kod nas sve olako shvata i ne razmišlja o mogućim posledicama. Gdje si ti toliki bajni savjetnici?