Kusturica: Incko je blijeda kopija generala Poćoreka

Srna

ANDRIĆGRAD - Proslavljeni srpski i svjetski reditelj Emir Kusturica izjavio je Srni da je Valentin Incko "klovno" i blijeda kopija generala Poćoreka koji ništa nije naučio iz grešaka njegovog prethodnika od prije više od 100 godina kad je potonji bio austrougarski guverner BiH.

Vrati na vijest

Komentari 5

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Butros

← Vera pravoslavna
SVETOM VLADAJU LUDACI →
SRBI i MUSLIMANI: narod jednog jezika i istog porekla
Posted on May 29, 2013 by The Balkans Chronicles

Seoba-Srba-1690_960x332U vreme kralja Milutina ( 1282 do 1321. ) na srpskom dvoru jelo se zlatnim viljuškama i kašikama, a u Evropi je viljuška prvi put uvedena u : XVI veku , u vreme Henrika III i to je doživljeno kao izuzetan događaj ….Bosnai Hercegovina nije ostavština Osmanlija – ta zemlja je postojala pre dolaska Turaka.Šta su to muslimanima (današnjim Bošnjacima) dobra donijeli Turci?Ništa!Turci su Bosnu podjelili na bosanski i hercegovacki i sandžacki pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne su velika zabluda Bošnjaka,koji ako žele biti slični ostalim evropskim narodima, moraju se suočit sami sa sobom i jednom za sva vremena, za vijek vijekova, rasčistiti sa zabludama i islamističkom napašću koja ih je dohvatila i guši ih kao najopakija bolest. …Bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer rekao je da BiH kao veštačku tvorevinu treba podeliti na tri nezavisne države. “Bosna i Hercegovina je veštačka tvorevina u kojoj su tri naroda primorana da žive i zbog toga je treba podeliti!” On kaže da treba stvoriti muslimansku državu, a ostalima dopustiti da osnuju svoje nezavisne države ili da se priključe Srbiji i Hrvatskoj. Samo na taj način konačno bi se rešilo nacionalno pitanje svih naroda koji žive na ovim prostorima, dodaje Kisindžer.”Ne postoji bosanski jezik. Ne postoji bosanska kultura. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Srba, Hrvata i Bošnjaka, veštački stvorena u bivšoj Jugoslaviji koju su zapadne sile glupo priznale kao državu” – poručuje Kisindžer…

Nezamislivo je osporavati pravo Srbima da organizuju i formiraju svoju državu na prostoru Bosne kada se zna da je BiH bila srpska još od srednjeg šnji muslimani, koji su nastali na prostorima bivše SFRJ, su u ogromnoj većini slovenskog su srpska plemena bila dominantna u Raškoj, Zeti, Bosni, Travuniji, Zahumlju, Neretvi, Usori, Soli i stvorila srpske srednjovekovne države, što je u istorijskoj nauci nesporno, pa kojeg bi to onda mogli biti porekla domaći muslimani po dolasku Turaka Osmanlija od kojih će primati islam? Odgovor se nameće sam po sebi…Neki tvrde/lažu sebe/ da su bogumilskog znaju ili neće da znaju da su bogumili samo jedna hrišćanska jeres, može se slobodno reći u pravoslavlju, a nikako neki poseban bogumilski narod…Osmanlijska vlast je unazadila srpski narod: oduzela mu nezavisnost i slobodu, lišila ga državnosti, razbila mu jedinstveno nacionalno područje, izmenila civilizacijski lik ovog prostora, dovodeći u pitanje njegov evropski a je uništila srpsku aristokratiju, oduzela narodu najbolju decu,nasilnom regrutacijom za janičare – “dankom u krvi”.Neki roditelji su urezivali krst na čelo dečaka ili im lomili i sekli prste na desnoj ruci kako bi ih spasili da ne budu odvedeni u Istambul i postali „Turci“ janič je bio jedan od razloga, zašto su mnogi hrišćani prelazili u islam i spasili se toga zla…

Mnogi viđeni islamizirani Srbi kroz istoriju, u dubini duše, nisu se odrekli svojih su bili: Mehmed paša Sokolović, Ferhat-paša Sokolović, Omer-paša Latas, Osman Đikić, Avdo Karabegović, Mustafa Mulalić, Mustafa Golubić, Meša Selimović… neki od njih žestoki srpski od dokaza je i činjenica da je više od 20 turskih vezira bilo srpsko-pravoslavnog porekla, a da su gotovo sve turske vojskovođe u XV i XVI stoljeću bili SRBI! ( a ne Hrvati!).Mehmed Paša Sokolović nikada nije zaboravljao svoj narod iz koga je poticao. Uzvraćao mu je na sve načine pa je tako obnovio Pećku patrijaršiju (1557). Njegov brat Makarije Sokolović bio je patrijarh i radio u Pećkoj patrijaršiji. Osmanlije su u početku razmatrale prisilno preobraćenje svih hrišćana – za šta se 1520. zalagao sultan Selim I, koga su od toga odgovorili njegovi trezveni doglavnici smatrajući ideju nepraktičnom – ali pošto se mali broj Turaka iz Anadolije naselio u Bosni, carska politika se usredsredila na postepeno preobraćanje lokalnog stanovniš austrougarskom popisu 1910. u BiH je živelo 214.000 Srba više od muslimana, i bili su u to vreme dominantna nacionalna, ili, kako se tada to iskazivalo, verska zajednica (Srba 826.000, a muslimana 612.000)!

Nije tačno da se jezik u Bosni u Srednjem veku i u vreme tursko zvao bošnjačkim jezikom. U ugovorima bosanskih gospodara s Dubrovčanima, navodilo se, da je ugovor pisan u četiri primerka – dva na srpskom i dva na latinskom jeziku. Da je svest o pripadnosti muslimana srpskom stablu bilo među narodnim prvacima odnegovano pre stvaranja Jugoslavije, pokazuje muslimnsko-pravoslavni ugovor o uređenju Bosne i Hercegovine od 1902. godine, kojim je pokušano sprečavanje austrijske namere da sve došljake u Bosnu i Hercegovinu (strance) predstavi za Hrvate i da srpski jezik proglasi “zemaljskim”, ili “bošnjačkim”.Zato su Gligorije Jeftanović, Vojislav Šola, Alibeg Firdus i Bakirbeg Tuzlić uneli Član 11:”Narodni i službeni jezik je srpski, a pismo ćirilica. Ne priznaje se pravo zavičajnosti nikome — ko je došao s okupacijom ili posle nje, pa ni njihovim potomcima, makar da su u Bosni rođeni”. Šta bi na to rekli današnji intelektualci i državnici iz redova Srba muslimana? Onih u Bosni i Hercegovini, Raškoj i Crnoj Gori?

Naša međusobna razumljivost je dokaz da je reč o zajedničkom jeziku,o jednom jeziku,SRBSKOM JEZIKU!Međusobna razumljivost je glavni kriterijum unutar lingvistike za to da se utvrdi da li je reč o jednom jeziku ili o nekoliko različitih jezika. Međusobna raumljivost se, naravno, može izmeriti, postoje testovi za nju, to rade lingvisti već više od šezdeset godina i među lingvistima je bila diskusija koliki je procenat međusobne razumljivosti potreban da bi se reklo to je jedan zajednički žili su se, kroz razna testiranja i kroz godine njihovoh provođenja, da između 75 i 85 odsto međusobne razumljivosti jedan jezik čini zajedničkim. Sad vi procenite kolika je međusobna jednostavnosti između nas, ona je daleko veća od 85 odsto…

Nigde se nije dogodilo da jedna verska zajednica postane nacija, kao kod i islamizovanih Bugara i Grka, pa se nije desilo ono što se desilo u su potcenjivali i ismejavali muslimane nazivajuci ih Bošnjacima, što u doslovnom prevodu znači preznoglav, sada je treći put da se muslimani opredeljuju da su Boššto su muslimani/Muslimani/Bošnjaci izabrali baš ime Bošnjaci, – nije teško pogoditi, a nije teško ni u nazivu jezika koji su odabrali (bosanski) prepoznati njihovu težnju ka unitarnoj BiH, u kojoj bi vladali i oni i njihov jezik. Po poslednjem popisu stanovništva iz 1991. godine, u BiH su živeli muslimani, a ne Bošnjaci!Sve do šezdesetih godina dvadesetog veka,Alija Izetbegović se nacionalno izjašnjavao kao Srbin – postoje dokumenti, to je opšte ica Alije Izetbegovića vodi poreklo iz Beograda i prezivali su se Biogradlija.….. /watch?v=SDzSVNJBNTw

Odgovor
toljagaragibova666

Mani se Butrose karino stara tih copy-paste fazona koje niko ne cita nego nam reci jesi li saznao ko te rodio keva, sestra ili tetka, a?🤣🤣🤣

John doe

aaaa evo i smrdo se javio

Mile

Ovi i zavadjaju narode,a iza ledja pokupise sve vrijedno.

durmozejnil

E moj Emire, Bošnjače muslimanu, tužno je kako si izdao svoju državu i narod i za šaku srbijanskih dinara svrstao se među velikosrbijanske fašiste, naciste i genocidaše i poklonike hitlerovca Andrića!?

toljagaragibova666

Smijesno do jaja slusati ovog Muratovog i Senijinog velikosmrdina po zanimanju a Boga mi i po pausalnom primanju. E gurbete lojavi na sta si spao, kukuuuu mrtvu ti Seniju u butnu kost jebem.