BiH

Marković: Samo je SNSD garancija za dostojanstvo Srpske

Srna

BIJELJINA - Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH Milica Marković poručila je danas da su samo kandidati SNSD-a, na čelu sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, pouzdana garancija da će Republika Srpska i narod u njoj ostati dostojanstveni, da će raditi na ekonomskom i privrednom oporavku i poboljšanju ukupnog ambijenta u Srpskoj.

Markovićeva je na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini pozvala birače da na predstojećim izborima podrže kandidate SNSD-a, koji "istupaju svijetla obraza i sa značajnimi rezultatima u proteklom periodu".

"Samo vlada koju će činiti SNSD sa koalicionim partnerima može pojačati i poboljšati ekonomski i privredni ambijent i raditi na poboljšanju standarda i statusa, i radnog i materijalnog, svih građana", istakla je Markovićeva.

Ona je dodala da će, između ostalog, biti nastavljena ulaganja u omladinu, te podsjetila da je predsjednik Milorad Dodik 2008. godine prvi uveo angažman mladih pripravnika uz podršku Vlade i poslodavaca.

Markovićeva je upozorila da će biti opasno i kontraproduktivno ako se glasači opredijele za takozvani Savez za promjene, koji mogu značiti samo "savez za vraćanje na staro stanje od 2001. do 2005. godine, laži i obmane".

"Još opasnije od ekonomskog i finansijskog aspekta je što političke partije iz Federacije BiH željno očekuju pobjedu SDS-a i PDP-a, jer sa njima imaju velike planove, kojima je zajednički imenitelj slabljenje Republike Srpske i jačanje FBiH", rekla je Markovićeva.

Markovićeva je poručila da glasači to ne smiju dozvoliti, jer je Srpska plaćena glavama 30.000 ljudi. Takođe, kaže ona, ne smije se dozvoliti da to poništi i potcijeni "šaka političara, koja je dala obećanja stranim ambasadama i političarima iz FBiH".

"Smatramo da bi dolazak Mladena Ivanića /za člana Predsjedništva BiH/ značilo poniženje za Srpsku i građane... Od njega će odmah tražiti da prizna Kosovo i to do kraja godine. To je vrlo opasna stvar", upozorila je Markovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije