BiH

Mektić: Tužilaštvo BiH da ispita Radišića

Mektić: Tužilaštvo BiH da ispita Radišića
Mektić: Tužilaštvo BiH da ispita Radišića

BANJALUKA – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da će od Tužilaštva BiH zatražiti da pošalje tužioca u Beograd da razgovora sa odbjeglim banjalučkim biznismenom Miletom Radišićem.

Kako javlja novinar „Nezavisnih“ Mektić je na pres konferenciji u Banjaluci rekao da je Radišić imao komunikaciju s njim I tražio pomoć  u smislu dobijanja statusa, a da mu je on rekao da bi se slaže s tim da dobije status svjedoka pokajnika ili svjedoka saradnika.

Mektic je rekao i da, prema njegovim informacijama, nije raspisana potjernica za Miletom Radišicem, biznismenom iz Banjaluke.

"Želim da Radišić javno kaže sve što zna i da se raščisti cijela situacija  nastala oko snimka Gorana Suvare", istakao je Mektić i dodao da će na narednoj zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije tražiti da se pitanje odbjeglih osuđenih kriminalaca riješi.

On je dodao da za one koji imaju državljanstvo Srbije krivični predmet treba da bude upućen srpskim organima, a ako nemaju državljanstvo da bi Srbija trebalo da izruči te osobe organima BiH.

Govoreći o savjetniku lidera SDS-a Mladena Bosića Nebojši Vukanoviću, kojeg je Goran Suvara optužio da mu je platio snimak Radišića, Mektić je  rekao da je Vukanović to uradio kao novinar i da to nema nikakve veze sa  SDS-om.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić očekuje da će Nezavisni odbor danas završiti posao i da će mu dostaviti spisak kandidata za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon toga, on će, kako je naveo, u najkraćem mogućem roku, u skladu s procedurama, imenovati direktora te policijske agencije BiH.
Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su konkursom traženi.

Uslove ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.
Vijeće ministara BiH je početkom augusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora SIPA-e.

Tokom presa izbila je žestoka verbalna rasprava između Mektića i novinara RTRS, na kojoj je Mektić taj medij optužio da je vojno krilo SNSD-a i da su pojedini radnici te kuće zloupotrebljavali javna sredstva. Novinari su negirali sve Mektićeve navode i istakli da su ga pozvali da gostuje u dnevniku i iznese svoje stavove, ali da je on to odbio.

"Predlažem da se u bordel boji ofarba studio ili u lila boji i onda ćemo imati najt klub. Kakve vi poruke šaljete sa 'nakim facama. 'Oće iscurit silikon ondje, molim vas", rekao je Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije