BiH

Migranti tijelima privremeno blokirali granični prelaz Maljevac

Migranti tijelima privremeno blokirali granični prelaz Maljevac
Foto: Printscreen Facebook | Drama na graničnom prelazu: Migranti legli na cestu, intervenisala policija
Srna , N.N.

SARAJEVO - Grupa od pedesetak migranata danas je lijeganjem na kolovoz privremeno blokirala Granični prelaz Maljevac kod Velike Kladuše, ali je prelaz deblokiran nakon intervencije policijskih snaga, bez upotrebe sile.

Incident dogodio u poslijepodnevnim satima, navodno zbog odluke opštinskih vlasti Velike Kladuše da izmjesti migrante iz parka u centru grada, gdje posljednjih mjeseci borave pod vedrim nebom, prenijeli su mediji.

Nakon brze intervencije policijskih snaga s obje strane granice, i BiH i Hrvatske, koje su na lice mjesta uputile svoje jedinice za specijalne namjene, demonstranti su se razišli i granični prelaz je deblokiran.

"Na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac došlo je 60 do 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice. Nakon što im policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša i MUP-a Republike Hrvatske nisu dozvolili izlazak iz Bosne i Hercegovine, osobe su pokušale blokirati saobraćaj preko prelaza. Pripadnici JGP Velika Kladuša u saradnji s kolegama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona uspostavili su normalizaciju saobraćaja preko prelaza, te udaljili osobe s područja prelaza u unutrašnjost BiH", saopštila je Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije