NATO jača odbrambeni koncept, u vizuri i BiH

Dejan Šajinović

MADRID, BANJALUKA - Na madridskom samitu NATO-a, a zbog rusko-ukrajinskog rata, usvajanjem novog strateškog koncepta očekuje se značajnije povećanje prisustva Alijanse u regionu zapadnog Balkana, što će uticaja imati i na BiH.

Vrati na vijest

Komentari 7

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

bubalo.ragib

Vlaški član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da voli u slobodno vrijeme kurčinu da glaba i da nakon toga popije litar one svoje rakije oslepače. Za meze kao i obično, hladna paščetina u krugu porodice i prijatelja.

hcosic.69

Sve ćemo vam dati draga NATO braćo , sve što budete tražili od nas! Živote, ugalj, struju, pare, .... ma sve moguće što imamo dat čemo vama iz amerike i iz EU.

hcosic.69

Draga braćo nije nikakav problem da vam na jesen i zimu damo svu našu bošnjačku struju tj da je proizvodimo samo za vas a mi ćemo biti u mraku jer moramo pomoći americi i EU u slamanju Rusije preko Ukrajinaca kao glavnih figura u tom ratu.
Pa G Alija vam je dao našu bošnjačku centralnu banku bih da nam čuvate pare i da mi vama u EU nekim članicama punimo budžete kad to vama zatreba.
Bošnjo nije zaboravio braću iz amerike i iz EU.

durnozejnil

Nema Bošnjaka dragi NATOvci da neće dat svoju glavu i krv za našu Bosnu.
Čim nas pozovete znate već da idemo.
Molim vas da nam prevoz do istočnog fronta bude udoban.

durnozejnil

Znamo dragi NATOvci da vi mislite na Bošnjaka kao na vojnika tj da ćete nas zvati u borbu za opstanak čovječanstva i znam da znate da ćemo mi morati da idemo ali ne da ćemo samo morati to je i naša jedina želja da spasimo ovaj svijet!

durnozejnil

To NATOvci!
Nadati se je da ste se nakon ove antifašističkonacističke agresije bar malo opametili ili ste možda postali još gluplji?!
osim da možda niste na izdisaju a kad je neko na izdisaju kao vi on tad djeluje da je najjači, da niste kao svijeće koje kad se gasi najjače svijetle?
Nadam se da niste.
Samo udrite bandu antihitlerovsku a njihovim simpatizerima širom svijeta uši zavrćite da se barem malo opamete i civiliziraju pa makar to bilo i preko Ukrajinaca i svih nas u vidu kriza za hranu, naftu, gas, ljekove, kruh i sve ostalo za život što je potrebno a što se tek očekuje da bude a mi ćemo da trpimo pa makar nas pola i više nestalo jer to je za demokratski svijet.
Može i preko nas da ratujete, znamo mi Bošnjaci da boriti se na istočnim granicama Rusije znači da ćete ponovo da nas šaljete na rusku front i za to vam svaka čast. Mi smo spremni samo nas zovite!
Nekad smo sa bratom Hićom masovno ginuli u SS Divizijama a vidim da nam opet Zapad tj. Vi draga gospodo isto spremate!
Mnogo vam hvala i da nam svima bude sa srećom.
Nadam se da nam nećete dovući Ruse takvim ponašanjem na bošnjači prag svojim povećanim prisustvom u odbrani RBiH od agresije iz miloševićeve kuhinje?!

durmozejnil

To NATOvci!
Nadati se je da ste se nakon ove fašističkonacističke tj staljinističkohitlerovske velikoruske agresije na Siriju i Ukrajinu barem malo uhavizali i deislamofobirali (čast izuzetcima)!?
Samo udri bandu staljinističkohitlerovsku a njihovim simpatizerima širom svijeta uši zavrćite da se barem malo opamete i civiliziraju!?