BiH

Pratite nas na Google news

NDP: Krivična prijava protiv Softića, ukoliko podnese tužbu protiv Srbije

NDP: Krivična prijava protiv Softića, ukoliko podnese tužbu protiv Srbije
NDP: Krivična prijava protiv Softića, ukoliko podnese tužbu protiv Srbije
Fena

BANJA LUKA - Narodni demokratski pokret (NDP) će nakon detaljnih konsultacija sa svojim pravnim timom podnijeti krivičnu prijavu protiv Sakiba Softića „zbog lažnog predstavljanja, ukoliko on podnese zahtjev za reviziju tužbe i presude u procesu protiv Srbije“, saopšteno je danas iz ove stranke.

-Softić nije pravni zastupnik BiH niti to može biti bez odluke nadležnih institucija BiH - tvrde iz NDP-a.

U prijavi će, kako se navodi u saopštenju, tražiti odgovornost i svih osoba koje „podstiču Softića na krivično djelo“.

-Softić i povezani podstrekači, u slučaju da se lažno predstave kao zastupnici BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, bili bi odgovorni, pored lažnog predstavljanja i za izazivanje vjerske, rasne i međunacionalne netrpeljivosti i mržnje, narušavanje ugleda BiH i njenog ustavnog poretka, ugrožavanja mira i stabilnosti, nanošenje ekonomskih šteta i prouzrokovanje međudržavnih konflikata - navodi se u saopštenju NDP-a.

Od Tužilaštva BiH očekuju da pravovremeno reaguje jednakom brzinom i odgovornošću kao i u slučajevima „referendum“ i „postrojavanje počasnog voda“.

-Još jednom pozivamo sve učesnike javnog i političkog života u BiH na smirivanje tenzija i usmjeravanje energije i aktivnosti na ekonomski oporavak zemlje i približavanje EU, navode iz NDP-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije