BiH

Pratite nas na Google news

Nastavljena sjednica Doma naroda, poslanici o izmjenama Izbornog zakona

Nastavljena sjednica Doma naroda, poslanici o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Nedžad Uglješa | Nastavljena sjednica Doma naroda
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je jutros počela naći će se zahtjev Predstavničkog doma parlamenta BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona po hitnom postupku.

Pred delegatima će se naći i izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara.

Zajednička komisija nije usaglasila tekst Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, te ga je uputila u dalju proceduru u oba doma parlamenta BiH.

Delegati bi trebalo da raspravljaju i o tri inicijative delegata Denisa Bećirovića, među kojima je i ona kojom od Vijeća ministara traži da najkasnije u roku od šest mjeseci, od dana usvajanja inicijative u ovom domu, pokrene konkretne aktivnosti s ciljem uvođenja niže stope PDV-a za proizvode esencijalne potrošnje građana, kao i uvođenja poreza na luksuzne proizvode.

Pred delegatima će se naći i prijedlozi odluka o imenovanju članova parlamentarnih delegacija, kao i Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije