BiH

Ne zna se kada će biti nova sjednica Savjeta ministara

Ne zna se kada će biti nova sjednica Savjeta ministara
Foto: N.N. | Savjet ministara: Ne zna se kada će biti nova sjednica

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je najavljena za drugu polovinu ove sedmice, još nije poznato da li će se održati sjednica Savjeta ministara BiH koja je prošle sedmice odgođena zbog nedostatka kvoruma.

"Još nije poznat datum održavanja niti o tome neko govori. Ako planiraju ove sedmice, najdalje do danas bi se trebalo znati kada će se sastati", ispričao je izvor "Nezavisnih" blizak Savjetu ministara BiH.

Podsjećanja radi, sjednica Savjeta ministara bila je najavljena za 3. oktobar, međutim na njoj se pojavilo tek nekoliko ministara i zbog nedostatka kvoruma ona je odgođena. U međuvremenu Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara, sazvao je telefonsku sjednicu na kojoj je donesena odluka o privremenom finansiranju od 237.500.000 KM, što predstavlja četvrtinu budžeta institucija BiH za prošlu godinu. Dan kasnije održana je još jedna telefonska sjednica, na kojoj je odlučeno da se iz budžetske rezerve izdvoji 20.000 KM kako bi bio nagrađen Amel Tuka, koji je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrenu medalju.

"Neću da spekulišem o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest ministara nije prisustvovalo sjednici. Mogu reći samo da se neki od razloga koje sam dobio od njih u pisanoj formi odnose na smrtni slučaj u porodici, bolest, objektivne okolnosti", rekao je Zvizdić nakon sjednice koja nije održana 3. oktobra.

Na posljednju zakazanu sjednicu nisu došli Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, Marina Pendeš, ministar odbrane, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova, Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora, Josip Grubeša ministar pravde BiH, i Saša Dalipagić, zamjenik ministra transporta i komunikacija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije