BiH

Odbraniti nacionalni srpski identitet

Odbraniti nacionalni srpski identitet
Odbraniti nacionalni srpski identitet
Srna

TRNOVO - SNSD, kao i ja, ako budem izabran na ovu dužnost na predstojećim opštim izborima, bićemo garancija političke stabilnosti RS, poručio je sinoć u Trnovu Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS.

Rekao je da je cilj ove političke partije da odbrani nacionalni srpski identitet i RS.

"Rusija je postala naš pouzdan prijatelj, koji će stati iza nas i u Savjetu bezbjednosti UN-a, a imamo dobre kontakte i sa nekoliko evropskih zemalja", rekao je Dodik.

Pozvao je stanovnike Trnova da glasaju za Željku Cvijanović, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH, jer će ona najbolje artikulisati stavove RS i prema Istoku i prema Zapadu i jer je veliki patriota sa jasnim, sigurnim i odmjerenim stavom.

Cvijanovićeva je potom naglasila da vlast, koju će predvoditi SNSD, neće smanjivati plate niti penzije, nego će ih povećati kada se steknu prve pretpostavke za to.

"Nakon naše posjete Rusiji znamo da će se one steći. Želimo da se opština Trnovo vrati u život, da završimo što smo započeli ovdje i da otpočnemo nove projekte", poručila je ona.

Cvijanovićeva je naglasila da će u Predsjedništvu BiH braniti interese RS, tamo gdje je za to potrebna čvrsta ruka.

"Kao premijer donosila sam teške odluke, ali nikada nisam napravila nijednu stratešku grešku. Nisam čovjek kompromisa kada je riječ o RS. Nama treba uvjerljiva pobjeda, a Trnovo mora da bude dio velike pobjede SNSD-a", naglasila je Cvijanovićeva.

Milorad Jagodić, nosilac liste kandidata SNSD-a za poslanika u parlamentu RS, rekao je da je potrebno nastaviti započete projekte koje je pomagala Vlada RS u Trnovu te nastaviti s ulaganjima i s ohrabrivanjem biznis ideja da bi se obezbijedila radna mjesta i narod opstao na ovom području.

Kao nosilac liste poslanika u parlamentu BiH Lazar Prodanović rekao je da će ministri koje bude predložio mandatar za sastav nove vlade RS raditi isključivo u interesu i za razvoj RS i da neće biti "tuđi poslušnici".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije