BiH

Pašalić: Gradski odbor PDP-a kolektivno pristupio DNS-u

Pašalić: Gradski odbor PDP-a kolektivno pristupio DNS-u
Foto: N.N. | Pašalić: Gradski odbor PDP-a kolektivno pristupio DNS-u
Srna

​ZVORNIK - Gradski odbor Partije demokratskog progresa Zvornik odlučio je večeras da kolektivno pristupi u zvornički Demokratski narodni savez (DNS), rekao je dosadašnji predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik Darko Pašalić.

Pašalić je naveo da je oko 95 odsto dosadašnjih članova PDP-a prešlo u DNS.

"Odluka o pristupanju DNS-u nije donesena preko noći, ona je rezultat niza razgovora sa vrhom DNS-a u kojima je uočena velika odgovornost, prije svega, prema nacionalnim i interesima Republike Srpske, kao i prema potrebama naroda", rekao je novinarima Pašalić.

Ističući da je rezultat tih razgovora odluka o integraciji u DNS, Pašalić je izrazio zadovoljstvo što je upravljačka struktura DNS-a pokazala veliko interesovanje za pristupanje DNS-u dosadašnjih članova PDP-a.

"Uvjeren sam da ćemo ubuduće sve svoje planove i zamisli moći efektivno ostvariti u okvirima DNS-a", rekao je Pašalić.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Zvornik Zoran Obrenović rekao je da je prelaskom zvorničkog PDP-a u DNS načinjen prvi korak u osnaživanju zvorničkog DNS-a.

"Vjerujem, kao šef Povjereništva DNS-a, da ćemo do kraja februara formirati novi gradski odbor DNS-a koji će biti garant po svom sastavu i kapacitetu za dobar rezultat na sljedećim lokalnim izborima", rekao je Obrenović.

Član Predsjedništva DNS-a Neđo Trninić izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj funkcionera zvorničkog DNS-a, kao što su predsjednik Regionalnog odbora, Predsjednik organizacije žena DNS-a i određeni broj članova Gradskog odbora ostali na liniji politike DNS-a.

"Zadovoljstvo je što je to prepoznao i Gradski odbor PDP-a i što je prešao u DNS", rekao je Trninić i istakao da će se zvornički DNS vratiti na političke staze koje mu i pripadaju.

On je naglasio da je Zvornik uvijek bio jedan od oslonaca DNS-a i da će tako biti i ubuduće.

Trninić je naveo da je nakon istorijskog uspjeha DNS-a na prošlim izborima došlo do nekih turbulencija unutar ove političke partije, odnosno u nekim gradskim i opštinskim odborima, među kojima je i Zvornik, ali da će se DNS oporaviti i postati još snažnija politička partija.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Sarajevsko-romanijske regije Nenad Nešić rekao je da je formiran inicijativni odbor DNS-a koji ima zadatak da u narednom periodu formira gradski odbor DNS-a Zvornik.

"Prisustvovali smo i prelasku kompletnog rukovodstva, kao i oko 95 odsto članova Gradskog odbora PDP-a Zvornik u DNS, što pokazuje da za DNS i dalje vlada veliko interesovanje i da ova partija nije oslabljena odlaskom nekih njenih članova", rekao je Nešić.

On je dodao da su odlasci pojedinih članova iz DNS-a bili stvar ličnog izbora i da su oni stavili svoje lične interese iznad opštih interesa, što je bio i osnov zbog kojeg su napustili DNS.

Nešić je rekao da u narednom periodu očekuje da se DNS u Zvorniku stabilizuje, da se određeni broj odbornika u Skupštini grada vrati u svoju partiju, kao i da ovoj stranci pristupi određeni broj odbornika iz drugih političkih partija, čime će zvornički DNS postati značajan politički faktor u ovom gradu.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije