Presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH

N.N.

SARAJEVO - MUP Unsko-sanskog kantona je odlukom da zabrani održavanje komemoracije za 12.000 Srba ubijenih na Garavicama kod Bihaća napravio presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH, stav je Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Starcevica

Kako da odobre komemoraciju kad su tu ustaše napravili zločin u kojima su učestvovali i preci današnjih muslimana koji su to zabranili i to je logično a ni RS više nikad ne smije da dozvoli bilo kakve njihove komemoracije na svojoj teritoriji.

milankutic

Ovo je najstršnije i najžalosnije u povijesti komemoracija. Bojim se da to nije u pitanju komemoracija u Garavicama nego se iza toga krije sasvim nešto drugo, što bii moglo izazvati nesagledive posljedice. Gdje su sada majke Srebrenice da dignu svoj glas.

Odgovor
Starcevica

kakve majke zna se ko su one , one su bogatašice , one ne priznaju tuđe žrtve jer nisu muslimanske tako da niko ne priznaje ni njihove žrtve !

Odgovor
Starcevica

Munira Subasic -imam mjesecno 4 hiljade primanja vjerujte da sam opet nezadovoljna
93.244 приказа

Balkanizam Informativno Zabavni portal
Објављено је 12.07.2015.

milankutic

Poznato je da su muslimanske jedinice u Drugom svjetskom ratu zajedno sa Ustašama provodili genocid nad Srpskim ženama djecom i starcima Krajine i okolnih mjesta. Ova zabrana bi mogla izazvati domino efekt te da bi i ostala mjesta u Federaciji doživjela istu sudbinu. To bi značilo da bi i Republika Srpska mogl donijeti odluku o zabrani pojedinih komemoracije srazmjerno broju žrtava koje se komemoriraju u Republici Srpskoj i bilo bi žalosno što se politika prelama preko kostiju najmilijih koje zaslužuju bar pomen. Trebaju se u Sarajevu malo dublje zamisliti što će biti sa Omarskom , Srebrenicom ...

Odgovor
Starcevica

Oni misle kako će njima nato pomoći da potpuno unište Srbe i RS !

np63

Pa Srbi nisu mogli ni u Sarajevu da odrze komemoraciju na mjestima gdje su muslimani zatrli kompletne Srpske porodice, tako da od muslimana nista novo. Mislim da oni razumiju samo : ,,Kako ti meni tako ja tebi" sto znaci da i Srbi ubuduce treba da se ponasaju zabrinuto i odgovorno kao i muslimani, prevedeno , nikakve komemoracije osim Srpskih ubuduce ne treba da se odrzavaju kod nas.