BiH

Prodanović: Sačuvati ustavne nadležnosti Srpske

Prodanović: Sačuvati ustavne nadležnosti Srpske
Prodanović: Sačuvati ustavne nadležnosti Srpske
Srna

ZVORNIK - Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri Lazar Prodanović rekao je večeras u Zvorniku da je ključno pitanje srpskog naroda u BiH da se sačuvaju ustavne nadležnosti Republike Srpske.

"Znamo da je potreban put Republike Srpske i BiH u EU, ali bez ikakve redukcije nadležnosti Srpske", istakao je Prodanović na predizbornom skupu SNSD-a i naglasio da je neophodna saradnja sa Srbijom i zemljama u okruženju, za šta će, kao poslanik, "raditi punom snagom".

On je rekao da će, zajedno sa kandidatima SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušicom Savić i Obrenom Markovićem, kao i sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem, raditi na jačanju Zvornika kao regionalnog centra i zahtijevati da se donese odluka da Zvornik dobije status grada, jer to zaslužuje.

"Uradićemo sve da se neke institucije, koje su odavde iznesene, ne našom voljom, već zahtjevima za prekompoziciju nekih institucija Republike Srpske, u prvom redu mislim da se vrati sjedište Suda, Tužilaštva, Centra javne bezbjednosti i drugih institucija", rekao je Prodanović i naglasio da u Zvorniku treba da bude sjedište jednog od republičkih fondova, a ne kao što je sada slučaj da u Bijeljini budu dva, a u Zvorniku ništa.

Prodanović je rekao da treba ozbiljno raditi i na tome da se u Zvorniku izgradi nova, moderna i funkcionalna bolnica, ali da je zato potreban kontinuitet vlasti kako bi svi ovi projekti bili realizovani na dobrobit građana.

Savićeva je pozvala birače da 12. oktobra izađu na izbore, jer toga dana biraju u kakvoj će državi živjeti poslije 12. oktobra.

"U nedjelju biraćemo između toga da li će Republika Srpska opstati i nastaviti da se razvija na principima koje zastupa SNSD, a to su očuvanje Republike Srpske, njen dalji razvoj, ili će republika Srpska polako, ali sigurno prestati da postoji", rekla je ona.

Savićeva je pozvala građane da podrže kandidaturu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske, Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, Lazara Prodanovića u Predstavničkom domu parlamenta BiH, te Obrena Markovića i nju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na skupu je govorio kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Obren Marković i funkcioner SNSD-a Zoran Stevanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije