Radnici UIO spremaju štrajk

Uroš Vukić

SARAJEVO, BANJALUKA - Skupština Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za 22. april, gotovo je sigurno, donijeće odluku o stupanju u štrajk, jer, kako kažu, ne mogu trpjeti ignorantski odnos vlasti prema njima i njihovim minimalnim zahtjevima za poboljšanje statusa zaposlenih.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Dobronamjeran

Kroz ovu Ustanovu koja je podredjena Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih poslova se najlakše vidi bezakonje i nerad Institucja BiH. U ovoj Ustanovi ne vladaju Zakoni donešeni u Parlamentarnoj skupštini BiH, nego Zakoni pojedinaca i javašluk. Šefova riječ je iznad Zakona. Možete onda zamisliti kakav je tu javašluk, mobing, kriminal i korupcija?Kakve sve neznalice sjede na funkcijama to može uvidjeti samo onaj ko je imao bilo kakav predmet od kojeg naprave problem gdje je Zakon jasno sve je žalosno i sramota za jednu Državu.