BiH

Radojičić: Validni samo rezultati koje saopšti CIK BiH

Radojičić: Validni samo rezultati koje saopšti CIK BiH
Radojičić: Validni samo rezultati koje saopšti CIK BiH
N.N.

BANJALUKA - Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić rekao je da su glavni štab i lokalni štabovi SNSD-a u funkciji i da prate cijeli izborni proces.

"Glasanje je, uglavnom, završeno. Većina biračkih mjesta uredno je zatvorena, a otvorena su samo ona kod kojih je bilo kašnjenja. Možemo reći da prve informacije govore da je izborni dan protekao uredno, u demokratskoj atmosferi", rekao je Radojičić.

Radojičić, koji je nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri, naglasio je da preliminarni rezultati ukazuju na veću izlaznost nego ranijih godina, a da je SNSD optimista u pogledu rezultata izbora na svim nivoima.

"Veća izlaznost znak je veće zainteresovanosti građana za izbore i za ono što određuje sudbinu u naredne četiri godine. Nesumnjivo je to značajno i za težinu izbornog rezultata", rekao je Radojičić, pozdravljajući veću izlaznost na današnjim izborima.

On je dodao da su zabilježeni neki problemi na biralištima, kao što su nemogućnost građana da se pronađu na biračkim spiskovima, nedostajući glasački listići na dosta biračkih mjesta, pokušaj prisustva na biračkim mjestima i oko njih lica koja bi vršila uticaj na birače.

Prema njegovim riječima, zabilježeno je i mjestimično prisustvo propagandnog materijala u blizini birališta, pokušaj korištenja tuđih dokumenata za glasanje, te pokušaj onemogućavanja rada posmatračima SNSD-a na biralištima.

On je podsjetio da je SNSD u kampanji bio izložen prijetnjama, uništavanju propagandnog materijala, uvredama, napadima na prostorije i aktiviste i drugim oblicima ugrožavanja legitimnog vođenja izborne kampanje.

"Ukupne razmjere svih problema procjenjujemo i o njima ćemo moći govoriti kasnije", rekao je Radojičić.

On je dodao i da se bilježe određene dezinformacije na društvenim mrežama, te pozvao građane da ne nasjedaju na provokacije i laži.

"Nikome ne treba lažno i prijevremeno proglašavanje bilo kakvih rezultata", rekao je Radojičić i dodao da SNSD poštuje volju građana Republike Srpske i BiH, a da su konačni i validni rezultati samo oni koje saopšti Centralna izborna komisija BiH.

On je napomenuo da se najprije broje glasovi za organe na nivou BiH, a nakon toga za predsjednika Republike i Narodnu skupštinu Republike Srpske, a da će i SNSD pravovremeno informisati javnost o svim podacima koje bude dobijao sa terena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije