Rezultat ostaje isti, SDA i HDZ ključni za formiranje vlasti

Uroš Vukić

MOSTAR - Gradska izborna komisija Mostara, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH, počela je ponovno prebrojavanje glasova koje, kako tvrde, neće uticati na rezultate izbora, jer su uočene samo manje nepravilnosti i nepoklapanja.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Jastreb

Gradjanska opcija je u Mostaru ojačala i može sa probosanskim blokom imati nadpolovičnu većinu, tj 18 od 35 vijećnika. HDZ će sa 13 vijećnika morati u opoziciju što bi bila primjerena kazna za proustašku, antievropsku, anticivilizacijsku, prouzepeovsku i antidržavnu politiku. Onaj jedan srpski vijećnik bi se radi simbolike trebao prikloniti gradjanskoj opciji mada nisam siguran da će biti tako zbog destruktivnog uticaja sa strane (dragi Aco, Dodik, ...) kojem ne odgovara jačanje gradjanske opcije u BiH pa u tom cilju radije koaliraju čak i sa proustaškim snagama.