BiH

SOA odbacila navode o angažovanju selefija

SOA odbacila navode o angažovanju selefija
Foto: N.N. | SOA odbacila navode o angažovanju selefija
Srna

ZAGREB - Bezbjednosno-obavještajna agencija /SOA/ Hrvatske kao neistinite i zlonamjerne odbacuje navode da je pokušala da angažuje pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u BiH, čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za podršku terorizmu, saopšteno je iz ove agencije.

"Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA i sve zadatke u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno s ciljem zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Evrope", navodi se u saopštenju SOA.

Iz ove agencije ističu da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i bezbjednosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za bezbjednost Hrvatske, EU i NATO-a, a posebno same BiH.

"Stoga smo od Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH zatražili službeno izjašnjenje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo obavijestiti i naše međunarodne partnere", navodi se u saopštenju iz SOA.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je ranije da su iz SOA vrbovali pripadnike selefijskog pokreta u BiH da krijumčare oružje u tu zemlju.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a biće saslušan i Mektić.

U okviru predmeta koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, biće ispitana sva lica koja su iznosila navode i saznanja o tim aktivnostima, a o kojima tužilaštvo nije informisano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Карамбуле

Није џаба читава бивша Југа правила вицеве о мекти и хаси. Бог вам памет дао, па каква би кретенска организација уопште и помислила да кријумчари оружије терористима и то у земљи препуној оружија из прошлог рата? Сва интелекуална елита се окупила да смисли план како да комшији подвале кукавичије јаје. СРАМОТА.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije