BiH

Saher: Švajcarska podržava BiH na evropskom putu

Saher: Švajcarska podržava BiH na evropskom putu
Foto: Srna | Rauber: Švajcarska podržava BiH na evropskom putu

SARAJEVO - Švajcarski ambasador u BiH Andrea Rauber Saher izjavila je danas u Sarajevu da Švajcarska podržava BiH na putu ka EU i reformske procese, što je potvrđeno i programima razvojne saradnje.

Saherova je u razgovoru sa zamjenikom ministra inostranih poslova BiH Josipom Brkićem posebno naglasila sprovođenje strategije saradnje za period 2017-2020. godina, čiji je cilj jačanje demokratskog političkog sistema BiH i njene socijalno-tržišne ekonomije.

Brkić je zahvalio Švajcarskoj koja je posljednjih 20 godina postala jedan od najvećih donatora u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je pozdravio podršku i angažman Švajcarske u BiH koji doprinose jačanju političke stabilnosti i funkcionisanju demokratskih struktura i procesa.

Brkić je obavijestio Saherovu o aktuelnom stanju u BiH sa posebnim naglaskom na proces evropskih integracija BiH.

On je najavio da će 28. februara BiH posjetiti visoki zvaničnici EU kojima će biti uručeni finalizovani odgovori na Upitnik Evropske komisije.

Brkić je naglasio da su odnosi BiH i Švajcarske dobri i prijateljski, a ogledaju se u veoma dobroj i razvijenoj saradnji.

Saxerova je pozvala Brkića na političke konsultacije dva ministarstva na nivou zamjenika ministara koje će biti održane u maju u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije