Salkić: Vijeće naroda RS treba da dobije nadležnosti kao Dom naroda FBiH

N.N.

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika Milorada Dodika o razmatranju ukidanja Vijeća naroda Republike Srpske ukoliko Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ne bude popunjen, poručivši da je potrebno ukinuti asimetrična rješenja u ustavima entiteta.

Vrati na vijest

Komentari 3

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

draganraknitic

Treba naravno hitno ukinuti nepotrebne i nametnute institucije kao ovo "vijeće naroda" koje samo opstruiraju rad vlasti RS. Ta institucija ne postoji ni u izvornom dejtonskom sporazumu, i izmišljena je naknadno u cilju podrivanja i ukidanja RS. Ako EU neće da nas primi u članstvo bez ovakvih lakrdijaša, onda je pitanje da li nam je tamo uopšte mesto. Dejtonskim spotazumom je FBiH koncipirana kao država Hrvata i Turaka a RS kao država Srba. Naravno da treba poštovati sva ljudska i civilizacijska prava svih građana i manjina, ali za to nam ne trebaju nikakva "vijeća". I Nemačka poštuje ljudska i manjinska prava pa nema "vijeće naroda". Dokle će nas sarajevski lobi kočiti u svakom razvoju i napretku? Vreme je za konkretne poteze na vraćanju uzurpiranih nadležnosti.

np63

Koliko znam da Srba u Fbih ima na nivou statisticke greske za razliku od muslimana u Republici Srpskoj e pa ko je ovdje lud i kome su prava ugrozena. Pocisceni smo iz Fbih.

Nikolaj

Bošnjacima se uzurpiraju prava na jezik, zaposlenje i jednak tretman u društvu. Rece Eustahije Brzic
Gospodine Brzicu uporedi prava Srba u Federaciji sa pravima Bosnjaka u R.S. i imas odgovor.