BiH

Savić: Glasati za opstanak Srpske

Savić: Glasati za opstanak Srpske
Savić: Glasati za opstanak Srpske
Srna

ZVORNIK - Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Dušica Savić rekla je večeras u naselju Ulice kod Zvornika da 12. oktobra građani prave izbor - hoće li Republika Srpska nastaviti da postoji i da se razvija na principima koje zastupa SNSD ili će u drugoj varijanti biti razvlašćena i nestati.

"Zato, da bi Republika Srpska nastavila putem razvoja i stabilnosti, 12. oktobra glasajmo za Milorada Dodika, kandidata za predsjednika Republike Srpske, Željku Cvijanović, kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i za kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Obrena Markovića, te za Lazara Prodanovića, kandidata za parlament BiH", rekla je Savićeva i pozvala birače da joj ukažu povjernje.

Ona kaže da treba glasati za SNSD-a, "zbog škole u Branjevu, zbog škole u Karakaju, zbog fiskulturne sale u Čelopeku, fiskulturne sale u zvorničkoj Gimnaziji, kao i desetina drugih projekata koji su zvornik učinili gradom u pravom smislu".

Ističući da je period predizborne kampanje vrijeme kada se podnose izvještaji šta je urađeno, Savićeva je ocijenila da su poslanici SNSD-a na ozbiljan i dostojanstven način predstavljali građane u institucijama Republike Srpske i u parlamentu BiH.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Obren Marković ocijenio je da večerašnji skup u naselju Ulice govori da će kandidati SNSD-a ubjedljivo pobijediti na opštim izborima.

"Da bi ovjerili pobjedu i nastavili razvojni put i političku stabilnost Republike Srpske, treba u nedjelju, 12. oktobra, glasati za kandidate SNSD-a na svim nivoima - za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, za člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, kao i za liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH", naglasio je Marković.

On je podsjetio da je prije petnaestak godina, kao tadašnji predsjednik opštine Zvornik, zajedno sa užim rukovodstvom, podijelio oko 500 placeva na Ulicama za izbjege i raseljene Srbe, čime se, kako je rekao, ponosi.

"Nadgradnjom pojedinih zgrada u Zvorniku i podjelom placeva u naseljima Ulice, Branjevo i Ekonomija stvorili smo uslove da na području zvorničke opštine ostane, odnosno trajno se nastani, dvadesetak hiljada Srba", rekao je Marković i dodao da su ova naselja stasala i postala kao starosjedilačka sa svom potrebnom infrastrukturom.

Grupa pristalica Srpske demokratske stranke je, u neposrednoj blizini, neprimjerenim i na momente vulgarnim verbalnim provokacijama i udaranjima u bubnjeve, nastojala da onemogući ili isprovocira održavanje zvaničnog predizbornog skupa SNSD-a u naselju Ulice, koji je uredno prijavljen. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije