BiH

Selak: Imamo rješenja za zaustavljanje odlaska mladih

Selak: Imamo rješenja za zaustavljanje odlaska mladih
Foto: Ustupljena fotografija | Selak: Demografska situacija zahtijeva hitno reagovanje

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak poručio je da je demografska obnova i pitanje odlaska mladih prioritet svih prioriteta Republike Srpske koji zahtijeva hitno reagovanje svih subjekata društva.

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama SPS u Banjaluci, lider SPS je istakao da je u posljednjih 10 godina Republiku Srpsku napustilo 300.000 mladih i radno sposobnih lica, kao i da je u prošloj godini u Srpskoj broj umrlih bio za 10.000 veći nego broj rođenih.

"Zato smo ponudili konkretne mjere i konkretne zadatke za buduću Vladu. Naš cilj je da svaka beba rođena u Srpskoj dobije 5.000 KM, odnosno 10.000 KM za bebe rođene u nerazvijenim opštinama. Naš cilje je da Republika Srpska obezbijedi stanove za mlade bračne parove slično kao što je to urađeno u Srbiji i naravno, da Republika Srpska mladima može da ponudi kvalitetna radna mjesta i veća primanja. Često nas pitaju odakle ćemo da finansiramo sve ove projekte, a ja ću vas podsjetiti na samo jednu aferu u kojoj je "nestalo" 100.000 maraka narodnog novca, a to je afera "Viadukt". Efikasnim mjerama protiv korupcije i spriječavanjem ovakvih afera Republika Srpska može da finansira razvojne i prioritetne projekte", poručio je Selak. 

Govoreći o dosadašnjem toku predizborne kampanje, Selak je istakao da je SPS vodila fer i poštenu kampanju sa programom pod nazivom "Srpska iznad svega". Pored predsjednika SPS, konferenciji za medije prisustvovala je nosilac liste SPS - Socijalističke partije Srpske - Goran Selak za NSRS iz izborne jedinice 2 Snježana Gvozden, kao i kandidati za narodne poslanike iz IJ3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije