Špirić: Bošnjački politički faktor se krije iza leđa međunarodne zajednice

Srna

SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da u BiH ne postoji spremnost za razgovor i da se bošnjački politički faktor uvijek krio iza leđa međunarodne zajednice koja je nerijetko pregovarala u njihovo ime.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

John doe

cuj ti spirketa,cuj ti bosanskog pravoslavca kako palamudi..a da sta ce drugo spirke,nemogu oni sami protiv srbije,spc sekte i jos plus vi ovdasnji pravoslavci..pa sto nije fer,nije fer

perobabic2021

Mislim da je u BiH narušen pravni poredak države prvenstveno nezakonitim ponašanjem Muslimana i samozvanim djelovanjem tzv. visokih predstavnika, čime su kršili dejtonski sporazum i osnovne zakone na kojima počiva država BiH, a to su osnovna ustavna prava Hrvata i Srba. Ovakvim ponašanjem Zapada , bosanske poturice, koje streme islamskoj državi u srcu Europe, doći će kraj!

Jastreb

’On je naveo da bi kompromis bio da se nametnuti Inckov zakona stavi van sistema, a da se zaduži Savjet ministara da u određenom roku iznađe zakonsko rješenje koje će biti predmet parlamentarne rasprave i biti usvojeno.’

Radiće se upravo obrnutim redosljedom: najprije nova zakonska rješenja i forme zabrane negiranja genocida a tek onda, njihovim stupanjem na snagu, Inzkov zakon će biti stavljen van snage. Znamo kako su se redale trakavice, blokade, entitetska i etnička veta pri ranijim pokušajima da se izglasa ovakav zakon. Inzko je prekinuo to prenemaganje, njegov zakon je pravna činjenica i sad ne smije biti pravnog vakuuma izmedju njegovog i našeg novog zakona.

‘Špirić kaže da nije siguran da nametanje pravde i demokratije ili demokratizacije institucija u BiH može doći preko sankcija, koje nisu dio rješenja.’

Pored američke crne liste dotični će dobiti i sankcije većine EU država ali ne u cilju ’nametanja demokratije’ nego zbog grubog i jako kažnjivog narušavanja ustavno-pravnog poretka države BiH.

Radis12

Koga libo racku za ,uskoro ukinuti sud i tuzilastvo bih-a.,
Moraju pozuriti ako misle dizati optuznicu evo Januar samo sto nije a onda adios ...
Al ce biti kuknjave u sarayevu i plakanja

Odgovor
bubalo.ragib

Hoce li biti sta od one vanredne sjednice botino, ha?
E majke ti se mrtve naklamfam uoci Bozica.