BiH

Pratite nas na Google news

Stefanović: Vlada nema zvaničnog stava o reviziji tužbe BiH protiv Srbije

Stefanović: Vlada nema zvaničnog stava o reviziji tužbe BiH protiv Srbije
Stefanović: Vlada nema zvaničnog stava o reviziji tužbe BiH protiv Srbije
Tanjug

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da još nema nikakvu zvaničnu informaciju, niti zvanični stav vlade po pitanju revizije tužbe BiH protiv Srbije, te da će se vlada izjašnjavati o tome kada se to dogodi.

"U svakom slučaju, kao Nebojša Stefanović, kao ministar unutrašnjih poslova, mogu da vam kažem da smatram da svaki takav potez neće biti nešto što ide u pravcu dobrih, komšijskih odnosa, neće ići u pravcu pomirenja i stvaranja dobrih regionalnih odnosa", rekao je Stefanović.

Kaže da je dobro da ljudi to razumeju i shvate, te da, kao što je srpski premijer Aleksandar Vučić rekao, Srbija ostaje posvećena stvaranju dobrih odnosa u regionu.

"Nama je ta vrsta stabilnosti i bezbednosti važna, tako se jača i ekonomija i otpori svim ugrožavanjima bezbednosti, od terorizma, organizovanog kriminala do ilegalnih migracija. Jedino dobrim odnosima i zajedničkim radom to možemo. Stvaranjem političkih tenzija koje smatram nepotrebnim ne vidim šta se postiže, osim nedobronamernih i loših susedskih odnosa", rekao je Stefanović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije