BiH

Pratite nas na Google news

Stevandić: Govedarica izjavom o reviziji tužbe pokazao lojalnost Izetbegoviću

Stevandić: Govedarica izjavom o reviziji tužbe pokazao lojalnost Izetbegoviću
Stevandić: Govedarica izjavom o reviziji tužbe pokazao lojalnost Izetbegoviću
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica poslao poruku bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da može pokrenuti reviziju tužbe BiH protiv Srbije jer kadrovi SDS-a neće napustiti institucije BiH i sankcionisati takvu vrstu napada na regionalnu stabilnost.

"Izjava koju je juče dao Govedarica jeste najveća sramota za SDS od kada je formiran, ali i velika opasnost da kao podijeljeni politički blokovi u Srpskoj dočekamo podnošenje revizije tužbe BiH protiv Srbije", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On smatra da srpski predstavnici moraju odmah napustiti institucije BiH.

"Govedarica je pokazao elementarno neznanje kada je rekao da će zamjenici u Savjetu ministara BiH glasati i da će institucije na nivou BiH funkcionisati i bez predstavnika srpskog naroda. To apsolutno nije tačno, jer bez Srba ne može funkcionisati BiH", dodao je Stevandić.

On je pozvao sve srpske predstavnike da se sastanu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ili Srbije Tomislava Nikolića i zauzmu jedinstven stav o reviziji tužbe BiH protiv Srbije.

"Dakle, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ukoliko su savjesni, neće dozvoliti da bilo šta funkcioniše na štetu srpskog naroda. Ništa ne radimo na štetu drugih, a ovo što je izjavio Govedarcija je najveći poraz i nadam se da će se u SDS-u brzo osvijestiti i neće voditi pogubnu politiku", naglasio je Stevandić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije