BiH

Pratite nas na Google news

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja
Foto: N.N. | Žunić: Garantni fond nije ispunio očekivanja
Srna

BANJALUKA - Šef Poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ispunio očekivanja zbog kojeg je osnovan.

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske, Žunić je rekao da predložene izmjene i dopune Zakona o Garantnom fondu daju novu šansu Fondu da dobro radi svoj posao.

"Ukoliko rad Fonda u narednom periodu ne bude zadovoljavajući, treba razmišljati o njegovom ukidanju i pronalaženju drugog rješenja", istakao je Žunić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić smatra da će predloženi zakon dati novi zamah u radu Garantnog fonda Republike Srpske.

"Treba kontinurano pratiti rad Garantnog fonda u narednoj godini i efekte primjene ovog zakona", istakla je Stojičićeva.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ostvario svoju ulogu i da odgovornost za poslovanje Fonda snosi Vlada Republike Srpske.

"Vlada Republike Srpske nema viziju popravljanja stanja u Fondu koji je dobro zakonski osmišljen s ciljem podrške razvoju Republike Srpske", istakla je Trivićeva.

Trivićeva je rekla da je Garantni fond Republike Srpske od početka poslovanja izdao 147 garancija, odnosno mjesečno 1,5 garanciju što je malo.

Šef Poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić smatra da rad Garantnog fonda nije donio nikakve pozitivne efekte, te izrazio nadu da će resorno ministarstvo "srediti haos" u ovoj ustanovi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije