Društvo

Pratite nas na Google news

Danas u BiH padavine

Danas u BiH padavine
Foto: Pixabay | Danas u BiH padavine
N.N.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavina poslije podne i tokom noći.

Krajem dana kiša prelazi u susnježicu i snijeg.

Očekivana visina snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama od 10 do 15 cm.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

Prognoza za veće gradove

Sarajevo 9ºC

Banjaluka 4ºC

Bijeljina 4ºC

Bihać 1ºC

Livno 7ºC

Mostar 12ºC

Zenica 8ºC

Trebinje 12ºC

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije