Društvo

Davidović: Organizatori EYOF- a položili ispit sa najvišom ocjenom

Davidović: Organizatori EYOF- a položili ispit sa najvišom ocjenom
Foto: N.N. | Davidović: Organizatori EJOF- a položili ispit sa najvišom ocjenom

BANJALUKA - Evropski omladinski olimpijski festival /EYOF/ izuzetno je značajan događaj koji je organizovan na vrhunskom nivou i generalni utisak je da su organizatori položili ispit sa najvišom ocjenom, rekla je Srni ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

Ona je ocijenila da je značaj najveće omladinske sportske smotre na ovim prostorima prepoznala i Vlada Republike Srpske, koja je za organizaciju ove manifestacije izdvojila četiri miliona KM.

"Uslovi na borilištima bili su odlični, a Jahorina i Istočno Sarajevo odlični domaćini, što smo i očekivali. Takmičari i članovi delegacija reprezentacija zemlja učesnica ponijeli su najljepše uspomene sa ovog takmičenja i poželjeli da se uskoro vrate kao turisti i uživaju u prirodnim ljepotama, a to je i najveći uspjeh EYOF-a", smatra Davidovićeva.

Prema njenim riječima, organizatori su mladim sportistima pružili odlične uslove za takmičenja, ali i omogućili druženje sa mladima iz Republike Srpske i BiH kako bi sagradili nove mostove prijateljstva.

"Mladi su budućnost svake zemlje i ova smotra mladosti, sporta i ljepote bila je prilika da obogate svoja kulturološka znanja, ostvare nova prijateljstva i razmijene sportska iskustva", ocijenila je Davidovićeva.

Ona je naglasila da su organizatori pokazali da imaju kapacitet da odgovore najzahtjevnijim zadacima, kao i da je uvjerena da će Srpska i BiH dobiti povjerenje međunarodnih sportskih organizacija da bude domaćin i drugih značajnih takmičenja.

Na EYOF-u 2019, koji je održavan od 10. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovali su sportisti iz 46 zemalja, sa prijavljenih 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije