Programi

"EduIS" postao globalni ambasador kompanije "Lanaco"

"EduIS" postao globalni ambasador kompanije "Lanaco"
Foto: N.N. | "EduIS" postao globalni ambasador kompanije "Lanaco"

U prostorijama kompanije "LANACO" u Banjaluci danas je potpisan Ugovor o saradnji ove sa kompanijom "Enlighteen Solutions Limited" iz Pakistana.

Ugovor je potpisan radi plasiranja domaćeg softverskog rješenja "EduIS" na tržište Pakistana, Indije, Bangladeša, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.

Naime, ovo softversko rješenje namijenjeno je osnovnim i srednjim školama koje koristi više od 500.000 korisnika širom Republike Srpske, Nigerije i Zambije, a zahvaljujući ovoj saradnji "EduIS" će naći svoju primjenu u školama u Pakistanu, Indiji, Banegladešu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije "LANACO", istakao je nakon potpisivanja Ugovora da je ovo jedan veoma bitan momenat, kako za "LANACO", tako i za brend "EduIS".

"Ovo je veliki iskorak naše kompanije, sa afričkog kontinenta proširujemo se i selimo na azijski, i dobijamo pristup tržištu od 1,8 milijardi stanovnika", naveo je Ninić.

Prema njegovim riječima, za kompaniju LANACO, "EduIS" je postao istinski globalni ambasador našeg podneblja.

"Iskreno se nadam da ćemo u toku ove godine uspjeti da ovaj naš brend proširimo i ne teritorije Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Rezultati koje postižemo i iskustva i povratne informacije koje dobijamo sa ovih tržišta stavlja nas u poziciju da se takmičimo sa globalnim rješenjima što "EduIS" i jeste. Koristim priliku da prenesem iskreno opredijeljenje kompanije LANACO da će i u budućnosti pravac inovacija ugrađenih u buduće verzije EduIS-a uvijek ići iz naše kompanije, a naš domaći obrazovni sistem nastaviti sa radom na najnaprednijim softverskim rešenjem.", kazao je Ninić.

Mehtab Shabir, generalni direktor kompnije "Enlighten Solutions" iz Pakistana, kazao je da je ovaj Ugovor veoma važan za ovu kompaniju, te dodao da vjeruje da je ovo najbolje rješenje o edukacijskom sistemu.

"Ovo će definitivno pomoći povećanju produktivnosti zaposlenih u zemljama kao što je Pakistan koja ima oko 220 miliona stanovnika", rekao je Shabir.

Istakao je da oko 20 odsto stanovništva ili oko 40 miliona ide u škole u Pakistanu i oni svi će možda koristiti "EduIS".

"Plan je da ga prvo integrišemo u privatne škole i pokažemo benefite i biznis planove, na koji način će ovo povećati učinkovitosti u školama, pa ćemo nakon toga "EduIS" integrisati u javne škole", zaključio je Shabir.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji prisustvovali su predstavnici ministarstava u Vladi Republike Srpske, ambasade Pakistana u BiH, kao i brojni drugi privrednici i predstavnici obrazovnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije