Društvo

Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice

Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice
Elektrokrajina kupuje privatne trafostanice

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da "Elektrokrajina" Banjaluka namjerava da kupi privatne trafostanice, jer one ne mogu biti ovlašćeni distributeri električne energije.

"Nije primjereno što su trafostanice, pa tako i one u Banjaluci, ušle u privatizaciju. To je postao problem u funkcionisanju `Elektrokrajine` kada je riječ o normalnoj distribuciji električne energije", rekao je Kovačević u Banjaluci.
On je istakao da zbog toga problem u funkcionisanju distribucije električne energije imaju kompanije na prostoru bivšeg "Čajaveca", naglasivši da se resorno ministarstvo aktivno uključilo u rješavanje tog problema.
Kovačević je rekao da nezavisni procjenjitelj vrši procjenu vrijednosti trafostanice koja je u vlasništvu privatne kompanije i, kada završi posao, nadležni organi "Elektrokrajine" predložiće da bude kupljena trafostanica i stavljena na raspolaganje ovom preduzeću kao ovlašćenom distributeru električne energije na ovom prostoru.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije