Konferencija o uvođenju jedinstvenog QR koda BiH do kraja januara

Anja Matarugić

BANJALUKA - BiH bi već krajem januara ove godine mogla biti jedan korak bliže jedinstvenom kovid sertifikatu, jer je Ministarstvo civilnih poslova BiH izradilo Nacrt sporazuma, a krajem ovog mjeseca se očekuje konferencija nadležnih ministarstava zdravlja u BiH.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

dix

Treba im samo reći da je neko analizirao sve certifikate od instituta za javno zdravstvo, jer su javno dostupni, i utvrdio da ima puno falcifikovanih. Tačnije, hiljade ljudi u jednom danu u jednoj ustanovi dobili certifikat. Kada se pronađu njihovi inicijali i datum rođenja, svi će glasati za EU Digitalni COVID Certifikat. I dalje će biti falsifikata, ali bez otkrivanja. (:

BTW: Ovo je posao IDDEEA-e, samo oni ne znaju da ide isti PKI kao i za dokumente.

zauvjek.neko

MA JE**Š JEDINSTVENI "QR" KOD!!! NIŠTA ŠTO JE U VEZI bh!!!!!!!!!! IMAMO SVOJU OTADŽBINU!!!!!!!!!!!!!!!